enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Microsoft, en hızlı Windows PC’yi paylaştı! Tepki yağdı

Microsoft, en hızlı Windows PC’yi paylaştı! Tepki yağdı
01.12.2024 12:32
A+
A-

Microsoft’un geliştirdiği Copilot+ PC, kısa bir süre önce “Tüm zamanların en hızlı ve en akıllı Windows bilgisayarı” iddiasıyla Windows’un resmi X hesabında yeniden gündeme geltirildi. Ancak iddia, X üzerinde topluluk tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Kullanıcılar, Copilot+ PC’nin kullandığı Qualcomm Snapdragon işlemcilerin, Intel veya AMD’nin yüksek performanslı işlemcileriyle rekabet edemediğini belirtti. Peki, gerçekten de en hızlısı mı?

Aslında, Copilot+ PC’nin Arm tabanlı işlemcileri, enerji verimliliği konusunda etkileyici olsa da, performans açısından x86 mimarisine sahip Intel ve AMD işlemcilerin gerisinde. Bunun yanı sıra, bazı önemli üretkenlik uygulamaları ve oyunlar Arm mimarisiyle uyumlu çalışmıyor. Bu da performans bakımından kullanıcıları ister istemez sınırlıyor.

Arm işlemcilerin sunduğu en büyük avantajlardan biri, uzun pil ömrü. Qualcomm’un Snapdragon X serisi işlemcileri sayesinde, Copilot+ PC modelleri birkaç gün veya haftaya varan pil ömrü sunabiliyor. Ancak bu avantaj, performans eksiklikleri ve yazılım uyumsuzlukları nedeniyle tam anlamıyla değerlendirilemiyor. Ayrıca, gizlilik ve güvenlik konusundaki bazı endişeler nedeniyle Microsoft’un Copilot+ PC için geliştirdiği yapay zeka özelliklerinin bir kısmı aktif değil.

2024’ün üçüncü çeyreğinde, Copilot+ PC’nin satışları, dizüstü bilgisayar pazarında gözle görülür bir etki yaratamadı. Araştırma şirketleri, bu modellerin satış rakamlarını ayrı bir kategori olarak raporlamayı gereksiz buldu. Buna rağmen, Microsoft ve Qualcomm, Arm tabanlı bilgisayarların önümüzdeki beş yıl içinde Windows PC pazarının %50’sine ulaşabileceğini tahmin ediyor. Ancak bu tahminlerin fazla iyimser olduğu yönünde eleştiriler var.

Eğer temel kullanımınız web tabanlı uygulamalar ve düşük performans gerektiren görevlerse, Copilot+ PC uzun pil ömrü ve taşınabilirliğiyle iyi bir seçenek olabilir. Ancak yüksek performans gerektiren işler veya oyunlar için, Intel ve AMD tabanlı cihazlar hala daha iyi bir tercih olablir.

Sizce Microsoft’un Arm tabanlı Copilot+ PC hamlesi, Windows ekosisteminde gerçekten bir devrim yaratabilir mi? Performans ve uyumluluk sorunları, bu cihazların potansiyelini ne kadar etkiler? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.