enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
36,0145
EURO
37,1414
ALTIN
3.378,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
12°C
KKTC
12°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
15°C

Savaşan:2023 Sağlık Turizmi’nde ivmenin artacağı bir yıl olacak

Savaşan:2023 Sağlık Turizmi’nde ivmenin artacağı bir yıl olacak
13.04.2023 20:04
A+
A-


Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, dünyanın 5. büyük turizm fuarı EMITT İstanbul’a katılarak yeni anlaşmalara imza attı.

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nden verilen bilgiye göre, Savaşan, “Bu yılki hedefini 500 milyon euro iş hacmine ulaşmak olarak belirleyen EMİTT fuarının karşılıklı iş birliklerinin gelişmesine yönelik önemli fırsatlar sunduğunu” belirtti.

Turizmde genel olarak yeni eğilimlerin ortaya çıktığına ve gezginlerin “keşif rotalarına” kayarak, doğayla iç içe tatil, kamp ve bungalov konaklama seçeneklerine yöneldiğine işaret eden Ahmet Savaşan, yapılan pek çok çalışmanın 2023 yılında sağlık turizminde de değişiklikler olacağını gösterdiğine işaret etti.

Yeni trendin sağlık turizmi alternatifleri içerisinde, meyve hasadı ve bir insanın enerjisini ormanla ilişkilendirdiği söylenen orman banyosu olarak da bilinen “Sylvotherapy” olduğunu vurgulayan Savaşan, Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizminde çok daha ileriye gidebilecek bir potansiyeli olduğuna dikkat çekti.

Savaşan, dünyanın pek çok coğrafyasından KKTC’ye sağlık turisti getirmek için çalışmalara hız verdiklerini de belirterek, “İnanıyorum ki 2023 sağlık turizminde ivmemizin artacağı bir yıl olacak” dedi.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.