enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ünlü Rus iş insanı Baumgertner Limasol’da kayboldu

Ünlü Rus iş insanı Baumgertner Limasol’da kayboldu
13.01.2026 14:29
A+
A-


Dünyaca ünlü Rus iş insanı Vladislav Baumgertner, güney Kıbrıs’ta kayboldu. Dünyanın en büyük potasyum üreticilerinden Uralkali’nin eski CEO’su olan 56 yaşındaki Baumgertner, 7 Ocak’ta Limasol’daki evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Çalışanlarının uzun süre kendisine ulaşamaması üzerine kaybolduğu ortaya çıktı.

Philenews’da yer alan habere göre Rum polisi, Baumgertner’i bulmak için havadan ve karadan kapsamlı arama çalışmaları başlattı. Ancak yoğun yağmur ve olumsuz hava koşulları nedeniyle operasyon bir gün durduruldu. Yetkililer, arama çalışmalarının 12 Ocak Pazartesi günü sabah saatlerinde yeniden başlayacağını açıkladı.

Arama faaliyetleri sırasında polis birimleri, Sivil Savunma ekipleri ve gönüllüler Pissouri köyündeki dik ve engebeli sahil bölgesinde yoğunlaştı. Baumgertner’in cep telefonu sinyali de son olarak bu bölgede tespit edilmişti.

Baumgertner, 1,90 metre boyunda, ince yapılı ve gri saçlı olarak tanımlanıyor. Kaybolduğu sırada siyah tişört ve siyah şort giydiği bildirildi.

Rus iş insanı, 2013 yılında Belarus’ta Uralkali’nin Belarus devlet şirketi Belaruskali ile ortak satış kartelinden çekilmesinin ardından Belarus Başbakanı Mikhail Myasnikovich’in davetiyle Minsk’e gittiğinde tutuklanmıştı. “Görevini kötüye kullanma” ve Belarus’a büyük zarar verme suçlamasıyla üç hafta KGB hapishanesinde tutuldu, ardından ev hapsine alındı. Kasım 2013’te Rusya’ya iade edilen Baumgertner, burada açılan dava sonucu 2015’te tüm suçlamalardan aklanmıştı.

Geçmişteki hukuki sorunları ve uluslararası ticari bağlantıları, Baumgertner’in kaybolması sonrası soruşturmanın uluslararası boyut kazanmasına yol açtı. Yetkililer, Pissouri bölgesinde hava ve kara destekli aramaların süreceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.