enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Uydudan mobil iletişim dönemi başlıyor: iPhone kullanıcılarına müjde!

Uydudan mobil iletişim dönemi başlıyor: iPhone kullanıcılarına müjde!
30.08.2022 17:32
A+
A-

Uydu tabanlı telefon iletişimi, son dönemde mobil servis sağlayıcılarının temel konuları arasında yer alıyor. Özellikle 5G teknolojisinin tüm dünyayı sarmasıyla birlikte somut adımlar atılmaya devam ediyor. Öte yandan akıllı telefon üreticileri de cihazlarını buna uygun olarak tasarlamak için kolları sıvadı.

iPhone 13 serisi, uydu tabanlı mobil iletişimini destekleyecek

Uydu tabanlı mobil iletişimi ile ilgili girişimler hızlandıkça akıllı telefonlarda tasarımlarında bu özelliği sunmaya hazırlanıyor. Öyle ki önemli kaynaklar, merakla beklenen iPhone 14 serisinin bu özelliğe sahip olacağını belirtmişti.




Vodafone CEO’sundan uydudan iletişime yeşil ışık!

Son dönemin en merak uyandıran konularından birisi de uydudan mobil iletişim oldu. Türkiye’nin durumunu ise Hakkı Alkan sordu.

Apple sızıntılarıyla ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun son raporuna göre iPhone 14 serisi, bu özelliği taşıyacak tek seri olmayacak. Kaynak, Apple’ın birkaç senedir bu özellik üzerinde çalıştığını ve iPhone 13 serisinin de bu özelliği destekleyecek şekilde tasarlandığını belirtti.

uydu tabanlı mobil

Günümüzde akıllı telefonların kullanımının oldukça artmış olması mobil ağ alanının da genişlemesine neden oluyor. Ancak tüm Dünya’da mobil ağların olmadığı bölgeler ise bir hayli fazla. Öyle ki bu alan, Dünya yüzeyinin sadeye yüzde 10’u oluşturuyor.

uydu tabanlı mobil

Son dönemde baz istasyonlarıyla sağlanan mobil ağların, akıllı telefon dünyasının büyümesine ayak uyduramıyor. Şirketler bu alanı tüm dünyaya yaymak için girişimlere başladı. Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX ile T-Mobile isimli operatör arasında yeni bir anlaşma sağlandı. Bu sayede Musk’ın uyduları, akıllı telefonlara 5G uydu hizmeti verebilecek. Yani baz istasyonlarına olan ihtiyaç ortadan kalkacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.