enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,4037
EURO
53,3459
ALTIN
6.892,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Hafif Yağmurlu
23°C

Xiaomi’de bir devir kapanıyor mu? Beklenmedik değişiklik

Xiaomi’de bir devir kapanıyor mu? Beklenmedik değişiklik
04.02.2024 03:48
A+
A-

Xiaomi, elektrikli araç alanındaki çabalarını artırırken yönetim yapısını da değiştiriyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Lei Jun yaptığı son açıklamada, otomotiv bölümüne daha fazla odaklanmak istediğini söyledi. Bu kapsamda akıllı telefon operasyonlarından çekilecek.

Xiaomi CEO’su, akıllı telefon işinden çekiliyor

Şu anda Xiaomi Grup Başkanı olan Liu Weibing, akıllı telefon operasyonlarına yönelecek. CEO Lei Jun’un açıklamasına göre Weibing, hem Xiaomi hem de Redmi’nin akıllı telefonlarını denetleyen bir role sahip olacak. Öte yandan bundan sonraki lansmanlarda Liu Weibing olacak.

CEO Lei Jun ise otomotiv operasyonlarına ağırlık vermeyi amaçlıyor. Xiaomi Auto markasıyla sunulacak ilk model öncesinde, çalışmalarını elektrikli araçlara ayıracağını ifade etti. Liu Weibing ise Xiaomi 14 Ultra lansmanıyla yeni görevine start verecek.

İlk Xiaomi otomobili için sürpriz gelişme!

İlk Xiaomi otomobili için sürpriz gelişme!

Xiaomi, ilk elektrikli otomobili Su7 için seri üretime başlıyor. 2024’e damgasını vuracak SUV’nin fiyatı ne kadar?

CEO Lei Jun, “Xiaomi SU7 ülke çapında kapsamlı yol testlerinden geçiyor ve şu anda lansmanı için hazırlıkları tamamlıyoruz. Otomobil işine daha fazla odaklanmam için, Grup Başkanı Liu Weibing’in aynı zamanda Xiaomi markasının Genel Müdürü olmasına karar verdik” ifadelerini kullandı.

Xiaomi, Mart ayından itibaren aylık 2 binden fazla SU7 üretimi hedefliyor. 2024’ün ortasına kadar götürülecek ilk üretim sonrasında aylık 10 bin aracı hattan indirmek istiyor.

Lei Jun, yönetimdeki yetkisi devrediyor olsa da, Xiaomi CEO’luğunu yürütmeye devam edecek. Ayrıca şirketin akıllı telefonlarını yakından takip edeceğinin garantisini de verdi. Bu, Xiaomi’nin hem bütçe dostu hem de üst düzey cihazlar çıkaracağı anlamına geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.