enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4677
EURO
34,6583
ALTIN
2.394,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Azerbaycan Nahçıvan’a demir yolu ile bağlanacak

Azerbaycan Nahçıvan’a demir yolu ile bağlanacak
07.10.2023 09:15
A+
A-

[ad_1]

Azerbaycan, ülkeyi İran üzerinden Nahçıvan’a bağlayacak demir yolu hattının yapımı hususunda Tahran yönetimiyle anlaştı.

Azerbaycan Bakanlar Kurulu, Bakü’de temaslarda bulunan İran Yol ve Şehircilik Bakanı Mehrdad Bezrpaş ile Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev’in bir araya geldiğini açıkladı.

Görüşmede, Azerbaycan ile İran arasında ulaşım ve iletişim ile enerji ve su kaynaklarının kullanımına yönelik güncel konular ele alındı.

Görüşme sonrasında Mustafayev ve Bezrpaş, “Azerbaycan’ın Doğu Zengezur Ekonomik Bölgesi ile Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti arasında İran İslam Cumhuriyeti topraklarından geçen yeni bir demir yolu hattı ve demir yolu köprülerinin inşasına ilişkin Niyet Protokolü”ne imza attı.

Mustafayev ve Bezrpaş, Azerbaycan’ın Zengilan ilinde, ülkeyi İran üzerinden Nahçıvan’a bağlayacak kara yolu köprüsünün ve sınır geçiş altyapısının temelini atmıştı.



[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.