enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Töre, lise eğitimindeki tarih öğretmeni Özçelik’i ziyaret etti – BRTK

Töre, lise eğitimindeki tarih öğretmeni Özçelik’i ziyaret etti – BRTK
24.11.2023 14:39
A+
A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 24 Kasım Öğretmenler Gününde Lefkoşa Türk Lisesinde eğitim gördüğü sırada tarih öğretmeni olan Özel Özçelik’i ziyaret etti.

Özçelik’in Hamitköy’de bulunan evine giderek elini öpen ve çiçek takdim eden başkan Töre, öğretmenler gününü kutladı.

Meclisten verilen bilgiye göre, Töre, burada yaptığı açıklamada öğretmenlerin çok kutsal bir görev yaptığını ifade ederek örnek alınan insanlar olduğunu söyledi.

1974 öncesi öğretmenlerin köylerde mücahitlik de yaptığını, Özçelik’in ise bir mücahide olduğunu dile getirerek onun vermiş olduğu tarih derslerini hiçbir zaman unutmadığını belirtti.

Ziyarette bir anısını da anlatan Töre, Özçelik’in “Bayrak gönderden indirilirse ne yaparsınız?” sorusunu sorduğunu ve kendisinin de “Kimsenin bayrağı indiremez. Biz ölmeden bayrak inmez” yanıtını verdiğini kaydetti.

Atatürk’ün gençliğe hitabesinin anlam ve önemini bütün Türk gençliğinin bilmesi gerektiğini vurgulayan Töre, onun çizdiği yolda yürümeye devam edeceklerini belirtti.

Başkan Töre, öğretmeni Özel Özçelik’in öğretmenler gününü kutladı ve sağlıklı, huzurlu günler diledi.

Emekli öğretmen Özel Özçelik de konuşmasında, öğretmenliği çok severek yaptığını insan ve çocukları sevmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Mesleğini dolu dolu yaşadığını kaydeden Özçelik, bugün dünyanın bir çok yerinde öğrencileri olduğunu ve onları görmekten çok mutlu olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.