enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4238
EURO
34,5760
ALTIN
2.383,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
25°C
KKTC
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C

Ermenistan, Rusya’nın ihracat engeli yaptığı gerekçesiyle AEB’yi acil toplantıya çağırdı – BRTK

Ermenistan, Rusya’nın ihracat engeli yaptığı gerekçesiyle AEB’yi acil toplantıya çağırdı – BRTK
29.11.2023 19:06
A+
A-

[ad_1]

Ermenistan, zirai ürünlerin ihracatını engellediği gerekçesiyle Rusya’nın tutumunu Avrasya Ekonomik Birliği’ne (AEB) taşıdı.

Armenpress’in haberine göre, Ermenistan Ekonomi Bakanı Vahan Kerobyan, son dönemde 60’tan fazla zirai ürün yüklü aracın Gürcistan-Rusya sınır kapısından geri çevrildiğini belirterek, AEB’yi acil toplantıya çağırdıklarını söyledi.

Ermeni üreticilerin AEB kurallarından ve kaliteden ödün vermediğini savunan Kerobyan, Rusya’ya ürün taşıyan tırların sınır kapısından geri gönderildiğini ifade etti.

Rusya Gıda Güvenliği Kurumunun (Rosselkhoznadzor) tutumunu incelediklerini dile getiren Kerobyan, “Çok ilginç ama bir senede toplam 35 Ermenistan tırını geri çeviren Rusya, iki günde aynı sayıda aracı sınırdan geçirmedi.” dedi.

AEB’nin acil toplantısının iki gün içinde yapılacağını aktaran Kerobyan, sınırda çok sayıda Ermenistan ürünleri taşıyan tırların bekletildiğini bildirdi.

Rusya Gıda Güvenliği Kurumundan yapılan açıklamada ise Ermenistan’dan böceklenmiş ürünlerin tedarikinde çok keskin bir artış yaşandığı ve Ermenistan’dan önlem alınmasının talep edildiği bildirilmişti.

AEB, 29 Mayıs 2014’te Belarus, Kazakistan ve Rusya tarafından malların, iş gücünün, hizmetlerin ve sermayenin serbest dolaştığı bir ortak pazarın kurulması ve en nihayetinde siyasi bütünlüğe gidilmesi amacıyla kuruldu.

Siyasi ve ekonomik bir birlik olan AEB’ye Ermenistan 9 Ekim 2014’te, Kırgızistan ise 23 Aralık 2014’te katıldı.



[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.