enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Girne’de “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinliği düzenlendi

Girne’de “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” etkinliği düzenlendi
15.03.2024 16:13
A+
A-

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında, Gençlik Dairesine bağlı Girne Özel Eğitim Merkezi öğrencilerine yönelik “brunch” etkinliği düzenledi.

Girne Pia Bella Otel’de yer alan etkinliğe, Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müsteşarı Serhan Aktunç, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu, Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Turizm Tanıtma ve Planlama Dairesi Müdürü Mine Emiroğlu, Tiyatrolar Dairesi Müdürü Nazım Ced ve bakanlık personeli katıldı.

Girne Özel Eğitim Merkezi öğrencileri, etkinliğe öğretmenleri ve aileleriyle birlikte katıldı.

Etkinlikte, Devlet Tiyatroları Müdürü Nazım Ced ve bakanlık personeli Ayşe Hacımehmetoğlu, çocuklara müzik dinletisi sunarken, Kültür Dairesi Müdürü Şirin Zaferyıldızı Zaimağaoğlu da çocuk şiirleri seslendirdi.

Öğrencilere, Kültür Dairesi tarafından Türk yazarların eserlerinden oluşan hikaye kitapları da hediye edildi.

Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 21 Mart’ın Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olduğunu anımsatarak, bu özel gün kapsamında düzenledikleri etkinlikle, Gençlik Dairesine bağlı Girne Özel Eğitim Merkezi öğrencileriyle bir araya gelmek istediklerini söyledi.

Etkinlikte bakanlığın personelinin gönüllü olarak yer aldığını dile getiren Ataoğlu, etkinliğe sponsor olan Pia Bella Otel’e teşekkür etti.

Down sendromlu bireylerin sadece 21 Mart gününde değil, her zaman hatırlanması gerektiğini dile getiren Ataoğlu, Down sendromlu bireylerin sosyalleşerek toplumda daha fazla yer alması ve ihtiyaçlarının karşılanması için her gün çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı.

Özel gereksinimli bireylerin toplumun parçası olduğunu kaydeden Ataoğlu, her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunun unutulmamasını istedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.