enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,9718
EURO
53,5210
ALTIN
6.619,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

AKEL’den New York mesajı: Rum tarafı somut tezlerle müzakereye hazır gitmeli

AKEL’den New York mesajı: Rum tarafı somut tezlerle müzakereye hazır gitmeli
15.07.2025 13:22
A+
A-


AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu 15 Temmuz Yunan cuntası darbesi ve Barış Harekatını kınamak amacıyla dün Lakatamya’da düzenlenen bir etkinlikte Kıbrıs sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Fileleftheros gazetesinde yer alan habere göre Stefanu etkinlikte yaptığı konuşmada, Rum tarafının New York’ta gerçekleştirilecek çok taraflı görüşmeye, beklentilerin düşük olup olmadığına bakılmaksızın, iyi niyetle ve somut tezlerle müzakereye hazır şekilde gitmesi gerektiğini ifade etti.

Stefanu Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) konusu dahi, Kıbrıs sorunundaki hareketliliğin korunması ve müzakerelerin kaldığı yerden yeniden başlamasına izin verecek daha iyi olguların şekillenmesi için hedefe odaklanılmasını gerektirdiğini söyledi.

Stefanu kendilerinin her daim memleket ve çözüm için hizmetlerini sunmaya hazır olduklarını da dile getirdi.

Yunan cuntası darbesinin bugünkü yıldönümü dolayısıyla faşizm karşıtı mesajlar da gönderen Stefanu, 51 yılın akabinde faşizmin yeniden başını kaldırmaya, aşırı sağın da yeniden sahneye çıkmaya çalıştığını ifade etti.

Her daim faşizm karşısında olacaklarını ve geri adım atmayacaklarını ifade eden Stefanu, birlikte ve kararlı bir şekilde demokrasi, vatanın özgürlüğü ve yeniden birleşmesi ve halkın ilerlemesi için mücadele etmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Haravgi gazetesinde yer alan habere göre AKEL partisi ise 1974 Yunan cuntası darbesiyle ilgili açıklamasında özetle darbenin ihanetten ibaret olduğunu ve utanç damgasının suçlulara ebediyen eşlik edeceğini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.