enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,9747
EURO
53,5150
ALTIN
6.603,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
30°C
İstanbul
30°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C

BAE, Nijerya’ya uçuşları durdurdu

BAE, Nijerya’ya uçuşları durdurdu
04.11.2022 10:14
A+
A-

 

Emirates Hava Yolları Halkla İlişkiler Müdürü Rula Tadroson, yaptığı yazılı açıklamada, Emirates’in Nijerya’dan elde ettiği gelirin bloke edildiğini, bu nedenle fonlarını BAE’ye geri gönderemediğini belirtti.

Emirates’in fonlarını alabilmesi için daha önce Nijerya hükümeti ve Nijerya Merkez Bankası’na durumu ilettiğine ancak olumlu bir dönüş alamadığına işaret eden Tadroson, “Bu olağanüstü koşullar altında, Emirates’in, ileride daha fazla zararı önlemek için 29 Ekim 2022’den itibaren Nijerya’ya ve Nijerya’dan uçuşları askıya almaktan başka seçeneği kalmadı” dedi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, haziranda Nijerya’da faaliyet gösteren uluslararası taşıyıcıların kazandığı 450 milyon dolarlık gelirin stopaj edildiğini vurgulamıştı.

Emirates, döviz sıkıntıları nedeniyle eylülde ülkenin ticari şehri Lagos ve başkent Abuja’daki uçuşlarını geçici olarak durdurmuştu.

Afrika’nın en kalabalık ülkesi Nijerya, ithalat için ve dolar kıtlığı nedeniyle karlarını ülkelerine geri göndermek isteyen yatırımcılar için dövize erişimi kısıtladı.

Nijerya, döviz girdisinin yaklaşık yüzde 90’ını petrolden sağlıyor ancak boru hattı hırsızlığı ve yıllarca süren yetersiz yatırım nedeniyle üretim yapmakta zorlanıyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.