enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
19°C
Çarşamba Yağmurlu
13°C

Bayraktar TB3 ilk rampa testinden geçti! İşte o anlar

Bayraktar TB3 ilk rampa testinden geçti! İşte o anlar
02.06.2024 03:24
A+
A-

Milli savunma sanayiinin önemli parçası olan Bayraktar TB3, kalkış ve iniş kabiliyetiyle dikkat çekiyor. Tasarım aşamasından itibaren gemi entegrasyonu odaklı olarak geliştirilen TB3 SİHA, ilk rampa kalkış testlerini başarıyla tamamladı.

Rampa kalkış testi, TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden görevini icra etmesi için oldukça önemli. Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde gerçekleştirilen testlerde, TB3 SİHA’nın TCG Anadolu güvertesindeki şartları sağladığı belirtildi.

Baykar’ın açıklamasına göre, 12 derece eğimli bir rampayı başarıyla aştı. 4 denemede de başarılı bir şekilde havalanan Bayraktar TB3, gemiye çıkmadan önceki hazırlık aşamasını tamamlamış oldu. Daha önce de farklı irtifa seviyelerinde performans ve sistem tanımlama testlerini geçmişti.

Dünya tarihinde bir ilk: Bayraktar TB2 takla attı! İşte o anlar

Bayraktar TB2 takla atarak dünyada bir ilki başardı. Fıçı tonosu olarak adlandırılan hareket, milli SİHA’nın başarısını gözler önüne serdi.

Bayraktar TB3’ün sahip olduğu katlanabilir kanat yapısı, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen ilk SİHA haline getiriyor. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyeti kazanan TB3, Türkiye’nin deniz gücüne önemli bir katkı sağlayacak.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 2024 yılında Bayraktar TB3’ün TCG Anadolu gemisinde testlere başlayacağını açıklamıştı. Gemi entegrasyonunun başarılı şekilde tamamlanması, TB3’ün operasyonel kapasitesini daha da artıracak gibi duruyor.

Ek olarak Baykar, savunma ve havacılık sektöründe ihracat şampiyonu olarak başarısını sürdürüyor. Gelirlerinin büyük bir kısmını ihracattan elde eden şirket, Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 9 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.