enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,2995
EURO
53,7427
ALTIN
6.459,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
27°C
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Cumhurbaşkanı Tatar: Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için festivaller önemli

Cumhurbaşkanı Tatar: Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için festivaller önemli
26.07.2023 17:46
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak için festivallerin önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tatar, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, eski adı “Galatya” olan Mehmetçik’in son yıllarda yapılan yatırımlarla gelişim içinde olduğunu belirterek, Mehmetçik’in, kültür, tarih ve sanatıyla da KKTC’nin artan bir değeri olmaya devam ettiğini söyledi.

Ülke genelinde ve yurtdışında yaşayan Mehmetçiklilerin Kıbrıs Türk tarihinde önemli yeri bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak için festivallerin önemine vurgu yaptı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Gelecek gençlerindir” sözüne atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, üzüm ve yan ürünlerinin sunumunun yanında kültürel ve sanatsal etkinliklerle festivalde çok sayıda gencin yer alacak olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Pandemi döneminde ara verilen festivallerin yeniden düzenlenmeye başladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Mehmetçik Üzüm Festivali’nin büyük bir katılımla gerçekleşmesini temenni etti.

Fatma Çimen Tuğlu’nun, Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkanlığına seçildikten sonra ilk festivali olacağına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, belediye çalışanları ve vatandaşlarla birlikte yapılacak festivalin başarılı geçmesini diledi.

Mehmetçik-Büyükkonuk Belediye Başkan Fatma Çimen Tuğlu da, kabulden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, 4-13 Ağustos tarihleri arasında belediye tarafından düzenlenecek 61.Mehmetçik Üzüm Festivali’ne Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.