enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,9522
EURO
53,4633
ALTIN
6.611,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
29°C
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
27°C

“Sabır ve tevekkül ayı”

“Sabır ve tevekkül ayı”
18.02.2026 14:48
A+
A-

Din İşleri Başkanlığı, Ramazan ayının yalnızca bir zaman dilimi olmadığını; ibadet şuurunun tazelendiği, sabır ve tevekkülün güçlendiği bir ay olduğunu vurguladı.

Din İşleri Başkanlığ Ramazan ayı nedeniyle tebrik mesajı yayımladı.

Mesajda, rahmet ve bereket mevsimine yeniden kavuşmanın heyecanı ve huzurunun yaşandığı belirtilerek, ilk teravih namazı ve ilk sahurla birlikte Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunun paylaşıldığı ifade edildi.

Kur’an-ı Kerim’in bu ayda nazil olmaya başlamasının Ramazan’ı daha da kıymetli kıldığı kaydedilen mesajda, Ramazan’ın tefekkür, şükür, sabır ve yardımlaşma ayı olduğuna işaret edildi; ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın ve paylaşma bilincinin artırılmasının önemine dikkat çekildi.

Mesajda ayrıca, bu manevi iklimde sadece bedenen değil; dil, kalp ve zihinle de arınmaya yönelmenin gerekliliği ifade edilerek, kırgınlıkların giderildiği, sevgi ve hoşgörünün yayıldığı bir Ramazan temennisinde bulunuldu.

Türk milletinin ve tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerif’i tebrik edilen mesajda , Ramazan ayının başta mazlum coğrafyalar olmak üzere tüm insanlığa huzur, barış ve adalet getirmesi dilendi.

The post “Sabır ve tevekkül ayı” first appeared on Güncel Kıbrıs.


Post Views: 22

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.