enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
46,2690
EURO
53,5644
ALTIN
6.277,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
24°C
İstanbul
24°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Çok Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan:İki devletli çözüm dışında bir yol yok

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan:İki devletli çözüm dışında bir yol yok
08.01.2025 18:16
A+
A-


Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geldi. Fidan, İki gün sürecek ziyaretinde, Kıbrıs konusundaki gelişmeleri devlet ve hükümet yetkilileri ile görüşecek.

Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere bu sabah KKTC’ye gelen Fidan, ilk olarak Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu ziyaret etti.

Fidan daha sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi. Başbaşa görüşmenin ardından ikili ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüte ısrarlı olduklarını kaydederek, yeni bir vizyonla ele alınacak müzakere sürecine taraf olduklarını kaydetti.

Hasıraltı siyaset ile bir yere varılamayacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Anavatan Türkiye’nin desteğinin önemine dikkat çekerek “KKTC devleti, içinde bulunduğu coğrafyada huzurun ve barışın teminatıdır ” dedi.

Türkiye Dışişleri Fidan ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne desteğinin devam edeceğine vurgu yaptı.

Fidan, ‘Kıbrıs Türkü’nün 50 yıldır maruz kaldığı izolasyon, sessiz bir insanlık suçu haline gelmiştir. Bunun sessiz ortakları var. Bilerek veya bilmeyerek bunu icra ediyorlar. KKTC halkının bu durumdan en az etkilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz.’ dedi.

Adada 50 yıldır süregelen tartışmalarda iki devletli çözümün gerekliliğine dikkat çeken Fidan, “Son 50 yılda adada bir gerçeklik oluştu. İki devletli çözüm dışında adadaki varlığın tescil edilmesi dışında bir çözüm olmadığını herkes görüyor. Hayat devam ediyor ve kendi yolunu buluyor. Bizim, halihazırda gerçeklikle bağdaşmayan bir yöntemi hayata geçirmeye çalışmamız iyi bir husus değil” dedi.

Fidan, “KKTC ile her türlü alanda iş birliğini artırmaya devam edeceğiz. Bu konuda en ufak bir tereddüdümüz yok.” dedi.



Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.