enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
45,1833
EURO
52,7770
ALTIN
6.635,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
14°C
Pazar Hafif Yağmurlu
13°C
Pazartesi Çok Bulutlu
15°C

Zülfü Livaneli, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nde okurlarla buluşacak

Zülfü Livaneli, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nde okurlarla buluşacak
02.03.2026 15:19
A+
A-

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, PUAM & RDB Çocuk Kütüphanesi’nin kuruluşunun birinci yılı kapsamında önemli bir edebiyat etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Etkinlik kapsamında besteci, senarist, yönetmen, yazar ve düşünce insanı Zülfü Livaneli, çocuk okurlarla bir araya gelecek.

7 Mart 2026 Cumartesi günü saat 16.00’da RDB Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek çocuk söyleşisi, 10–13 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek. Söyleşide, Livaneli’nin “Son Ada’nın Çocukları” adlı kitabı üzerinden çocuk edebiyatı, doğa bilinci ve birlikte yaşama kültürü başlıkları ele alınacak. Etkinlik, Yrd. Doç. Dr. Enil Afşaroğlu Eren eşliğinde, Dr. Cemay Onat Müezzin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.

Aynı gün saat 16.30’da üniversitenin konferans salonunda yetişkinlere yönelik ayrı bir söyleşi düzenlenecek. Bu oturumda Zülfü Livaneli, edebiyat ve toplumsal meseleler üzerine değerlendirmelerde bulunacak.

RDB Çocuk Kütüphanesi, KKTC’de kurulan ilk çocuk kütüphanesi olma özelliğini taşıyor. Kuruluşundan bu yana çocukların okuma kültürünü desteklemeye yönelik çalışmalar yürüten kütüphane, birinci yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu programla çocuk edebiyatına yönelik faaliyetlerini ivme kazanarak sürdürmeyi hedefliyor.

Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi yetkilileri, Zülfü Livaneli ile gerçekleşecek buluşmanın üniversitenin kültürel ve akademik faaliyetleri kapsamında planlandığını ve çocuklara yönelik nitelikli edebiyat etkinliklerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

Etkinliğe katılım sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek olup, kayıt ve başvuru sürecine ilişkin detaylı bilgilere Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından erişilebileceği kaydedildi.


Post Views: 30

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.