enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5231
EURO
34,7980
ALTIN
2.444,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Parçalı Bulutlu
26°C
KKTC
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Elon Musk’ın büyük projesi hüsrana uğradı! Otopark olarak kullanılacak

Elon Musk’ın büyük projesi hüsrana uğradı! Otopark olarak kullanılacak
03.11.2022 21:59
A+
A-

Elon Musk’ın kurduğu Boring Company her zaman ortaya koyduğu farklı projelerle öne çıkıyor. Bu çalışmaların en büyüğü ise Hyperloop projesi olarak öne çıkıyor. Bir tünel üzerinden araçların oldukça hızlı bir şekilde ilerlemesini ele alan proje maalesef beklendiği gibi ilerlemiyor.

Hyperloop projesinde işler yolunda gitmiyor

Hyperloop projesi kapsamında Boring Company ilk etapta Las Vegas’ta 4.3 kilometrelik bir yeraltı tüneli inşa edilmişti. Henüz tam anlamı ile aktif olmayan tüneller şu anda sadece trafikten kaçmak için alternatif bir rota olarak kullanılıyor.

Proje kapsamında Kaliforniya’da da bir tünel inşa eden şirket, büyük bir sorun ile karşı karşıya kalmış durumda. Kaliforniya’da prototip olarak inşa edilen Hyperloop tüneli yıkıldı. Tünelin bir kısmı artık SpaceX çalışanları için otopark görevi görecek.

Elon Musk böyle istedi: Twitter’da tek adam rejimi!

Elon Musk böyle istedi: Twitter’da tek adam rejimi!

Sosyal medya devini satın alarak yine gündem olan Elon Musk, Twitter yönetim kurulu hakkında önemli bir karar aldı.

Yaklaşık 1,6 kilometre uzunluğunda olan prototip tünel, Los Angeles’ın hemen dışındaki Hawthorne Belediye Havaalanı yakınında bulunuyordu. Gelen bilgilere göre artık tünelden geriye bir iz kalmazken, yerel belediye meclisi bu alanın SpaceX çalışanları için park yeri olarak hizmet edeceğini doğruladı.

Bu gelişme ile Hyperloop tünelleri için işlerin yolunda gitmediği ifade ediliyor. Kaliforniya’da yaşanan bu olumsuz gelişme hakkında ise Elon Musk’tan henüz bir açıklama yapılmış değil. Ortaya konduğundan beri birçok tartışma yaratan Hyperloop projesinin geleceği ise belirsizliğini koruyor.

Diğer yandan Boring Company, yaz aylarında Las Vegas’ta bulunan tünellerinin genişletilmesi için gerekli izinleri almıştı. Şu anda Las Vegas’ta 4,3 kilometre uzunluğunda olan tünel projesinin bittiğinde ise 54,7 kilometreye ulaşması planlanıyor.

Elon Musk’ın Hyperloop projesinin geleceği henüz belli değil ancak bazı uzmanlar Boring Company’nin böylece tüm ilgisini Las Vegas’a odaklayabileceğini belirtiyor. Peki siz Boring Company’nin bu tür çılgın projeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.