enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,1490
EURO
35,1042
ALTIN
2.470,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C

iPhone’larda daha fazla reklam gösterilmesi Apple’ı karıştırdı!

iPhone’larda daha fazla reklam gösterilmesi Apple’ı karıştırdı!
16.11.2022 14:52
A+
A-

Dijital dönüşümün lokomotifi konumundaki internetin kullanımının tavan yaptığı 2022 yılında reklamlar büyük bir kazanç kapısı. Bu nedenle gerek sosyal medya platformlarında gerekse mobil uygulamalarda bunlarla sık sık karşılaşıyoruz. Apple da son dönemde bu alana yoğunluk veren üreticilerden birisi. Zira şirket, geçtiğimiz haftalarda geliştiricilere gönderdiği bir e-postada iPhone’larda daha fazla reklam yer alacağını doğruladı. Ancak son raporlara göre firmanın yeni reklam politikası çalışanların tepkisini çekti.

Apple çalışanları yeni iPhone reklam politikasına karşı çıktı

Apple‘ın iPhone‘larda daha fazla reklam göstereceğine yönelik ortaya atılan iddialar ABD’li üreticinin bir süre önce geliştiricilere gönderdiği e-posta ile doğrulandı. Bu gelişmeyle beraber şirketin App Store gibi yazılımlarındaki reklam sayısı arttı. Örneğin daha önce App Store’da arama sekmesi ve arama sonuç sayfasında reklamlar karşımıza çıkıyordu, ancak şirketin yeni politikasının ardından ”Bugün” ve ”Bunları da beğenebilirsiniz” sekmelerine de reklamlar yerleştirildi.

The Information‘ın son raporuna göre Apple’ın yeni iPhone reklam politikası şirkette iç anlaşmazlığa neden oldu. Bu noktada reklam departmanında çalışanlar müşterilere daha fazla reklam gösterilmesinin bugüne dek savunulan birinci sınıf kullanıcı deneyimi anlayışına zarar verdiği konusunda endişelerini dile getirdiler.

Elon Musk’tan Apple hayranlarını üzecek haber!

Elon Musk’tan Apple hayranlarını üzecek haber!

Apple hayranları için kötü haber! Twitter üzerinde yer alan iPhone tarafından gönderildi etiketi kalkıyor işte detaylar..

Bunun dışında raporda ilginç bir detay daha söz konusu. Buna göre Apple‘ın reklam işinde görev yapan çalışanların bazı anahtar kelimeleri kullanması yasaklandı. Örneğin çalışanların “hedefleme ve algoritma” gibi kelimelerin yerine sırasıyla “kitle iyileştirme ve platform” gibi sözcüklerin kullanılması isteniyor.

Apple’ın geliştiricilerin daha fazla kullanıcı kazanmasına ve müşterilerin daha fazla uygulama keşfetmesine yardımcı olması düşüncesiyle reklam sayısını artırma kararından geri adım atıp atmayacağı şimdilik belli değil. Ancak raporda Apple’ın reklam ekibinde çalışan en az yedi kişinin şirketin reklam işinde ileri gittiğini ve bu durumun kullanıcı deneyimine zarar vereceğini söylediğinin altı çiziliyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.