enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3834
EURO
34,5786
ALTIN
2.387,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
25°C
KKTC
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
21°C

Ticaret Bakanlığı göz açtırmıyor: 353 firmaya yüklü ceza!

Ticaret Bakanlığı göz açtırmıyor: 353 firmaya yüklü ceza!
10.02.2023 23:19
A+
A-

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki sarsıntı meydana geldi. 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem sonrasında fırsatçı firmalar, hayati önem taşıyan ürünlerde fahiş fiyat artışları yaptı. Ticaret Bakanlığı, bu durum için harekete geçti.

Ticaret Bakanlığı, 353 firmaya fahiş fiyat nedeniyle ceza kesti!

Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremleri fırsat bilen bazı firma ve satıcılar, hayati önem taşıyan ürünlerde fahiş fiyat artışları yaptı. Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ülke genelinde fiyat denetimlerinin başladığını açıkladı. Bu kapsamda e-ticaret platformlarına da gereken tedbirlerin alınması konusunda uyarılar yapıldı.

Ticaret Bakanlığı

Geçtiğimiz dakikalarda Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, deprem sonrasında battaniye, uyku tulumu ve ısıtıcı gibi acil ihtiyaç duyulan ürünlerde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplamda 74 milyon 975 bin 532 TL ceza kesildiği ifade edildi.

Deprem bağışını fırsat bilen dolandırıcılık amaçlı siteler!

Deprem bağışını fırsat bilen dolandırıcılık amaçlı siteler!

Türkiye’nin birçok yerinden depremzedeler için yardım eli uzanıyor. Bunu fırsat bilen dolandırıcılar iş başında.

Ticaret Bakanlığı’nın ilgili açıklaması şu şekilde;

“Ülkemizde meydana gelen deprem hadisesi sonrasında acil ihtiyaç duyulan malzemelerde (ısıtıcı, hazır gıda kolisi, battaniye, yağmurluk, hijyen seti, kadın ve yaşlı hijyen bezi, uyku tulumu, bebek maması, powerbank, kışlık bot ve mont, atkı-bere-eldiven, tuvalet kâğıdı vb.) fahiş fiyat artışı yapıldığına ilişkin iddialar Bakanlığımızca incelemeye alınmıştır.

Bu doğrultuda, söz konusu ürünlere ilişkin olarak Bakanlığımızca gerek resen gerekse de şikayet üzerine perakende satış noktaları ve elektronik ticaret pazar yerlerinde bu ürünlerin satışını yapan işletmelere ilişkin olarak denetimler gerçekleştirilmiş ve yapılan tespitler çerçevesinde gerçekleştirilen Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu toplantısında fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 353 firmaya toplam 84 milyon 975 bin 532 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.”

YouTube video

SDNShiftdelete.net

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.