enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Yeni uygun fiyatlı iPhone modeli geliyor!

Yeni uygun fiyatlı iPhone modeli geliyor!
05.03.2023 20:24
A+
A-

Ülkemiz ve dünya koşullarında teknoloji giderek daha da pahalılaşıyor. Bu durum karşısında premium telefon üreten markalar maliyetleri düşürmenin yollarını arıyor. Apple ise ilk neslini 2016 yılında tanıttığı SE modeli ile uygun fiyatlı iPhone furyasını başlattı. Son sızıntılarsa iPhone 15 ile birlikte yeni bir ucuz iPhone modelinin daha geleceğini gösteriyor. Ancak bu yeni bir SE modeli olmayacak.

Yeni SE modeli mi? Yoksa yepyeni bir iPhone modeli mi?

Son sızıntılar aslında Apple’ın SE modelini öldürdüğünü gösteriyordu. Ancak yeni çıkan haberlere göre marka bütçe dostu modelini öldürmedi. Ve SE serisi yerine yine aynı amacı güden başka bir bütçe dostu modelin piyasaya sürüleceği sinyalleri var. Yani bu yıl iPhone 15 ile birlikte bütçe dostu yeni bir cihaz karşımıza çıkacak.

uygun fiyatlı iPhone

Aslında SE çıkış amacı olarak güçlü ve ucuz iPhone ilkesini benimsedi. İlk çıktığı 2016 yılından itibaren düzenli aralıklara olmasa da 3 nesil olarak karşımıza çıktı. İlk nesil piyasaya çıktığında Apple’ın tasarım dilini değiştirdiği iPhone 6 da piyasadaydı. 6 ile markanın tasarım dili değişse de ilk nesil SE bir önceki model iPhone 5’in tasarım izlerini taşıyordu.

iPhone 14 için yeni renk seçeneği ortaya çıktı!

iPhone 14 için yeni renk seçeneği ortaya çıktı!

Apple’ın önümüzdeki hafta düzenleyeceği bir etkinlik ile iPhone 14 ve 14 Plus modelleri için yeni renk seçeneğini duyuracağı iddia ediliyor.

İkinci nesil uygun fiyatlı model ise iPhone 11 ile aynı dönem piyasadaydı. Apple, iPhone X ile birlikte home tuşunu tarihe gömmüş olsa da ikinci nesil SE iPhone 8 ile birebir kasaya sahipti. Bu SE modelini heyecanla bekleyenler için bir hayal kırıklığıydı çünkü model o dönemin en hızlı çipine de sahip olsa da tasarım olarak çokta başarılı değildi.

Üçüncü nesil iPhone SE ise ailenin en az tutulan modeli oldu. SE 3, iPhone 13 ile aynı dönem piyasadaydı. Telefon iPhone 13 ile aynı A15 işlemciye sahipti ancak tasarımın ikinci nesilden hiçbir farkı yoktu. Bu durum kullanıcılarda “SE demode bir telefon” algısı yarattı ve 3. nesil SE, kullanıcılar tarafından fazla tutulmadı.

uygun fiyatlı iPhone

Apple tasarımdaki yanlış stratejilerden dolayı uygun fiyatlı iPhone projesinde SE adını bitirmeyi düşünmüş olabilir. Yeni gelecek olan modelin adı ise henüz belli değil. Tasarım olaraksa yeni modelin iPhone XR’a benzeyeceği düşünülüyor.

iPhone 14 almadan önce izle! – Detaylı inceleme ve deneyim dolu!

YouTube video

SDNShiftdelete.net
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.