enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Yağmurlu
23°C
KKTC
23°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

Bengihan: Personel eksikliğinin giderilmesi konusunda adım atılmadı

Bengihan: Personel eksikliğinin giderilmesi konusunda adım atılmadı
07.04.2023 13:58
A+
A-

[ad_1]

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Radyoloji Servisi MR bölümünde grev gerçekleştiriliyor. Saat 08.00’de başlayan grev, 23.00’e kadar devam edecek.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başkanı Güven Bengihan Hastane önünde basın açıklaması yaptı.

Bengihan, MR Bölümü’ndeki personel eksikliğinin yazılı ve sözlü olarak defalarca bildirilmesine rağmen hükümet yetkililerinin soruna çözüm üretmediğini kaydetti.

MR Bölümü’nde görevli 5 personelin bulunduğunu ifade eden Bengihan, artan nüfus ile daha fazla sağlık hizmeti beklentisinin olduğunu söyledi.

Mağusa ve bazı sağlık ocaklarına görevlendirme yapıldığını belirten Bengihan, Lefkoşa Devlet Hastanesine çok daha dikkatli davranılması gerektiğini kaydetti.

Bengihan, sorun çözülmedikçe sağlık sisteminin aksamasına ve MR Birimi’ndeki randevuların ötelenmesine neden olduğunu söyledi. Bengihan, eylem ve grevlerin sorunların çözümü için gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Yasası’nın 10 yıldır güncellenmediğini kaydeden Bengihan, Sağlık sisteminin kalıcı ve halkın erişebileceği şekilde olmasını, altyapı koşullarının da hazırlanmasını istediklerini söyledi.

Bengihan, sorunların çözülmemesi halinde grev ve eylemlerin daha uzun süreli, geniş katılımlı ve artarak devam edeceğini kaydetti.

Basın toplantısına, Tıp- İş ile sağlık çalışanları da katıldı.



[ad_2]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.