enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
22°C
KKTC
22°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Dev hata: Google, hesabınıza yanlışlıkla para yatırmış olabilir!

Dev hata: Google, hesabınıza yanlışlıkla para yatırmış olabilir!
07.04.2023 22:27
A+
A-

Google’ın ödeme hizmeti olan Pay’de ilginç bir hata yaşandığı tespit edildi. ABD’deki Google Pay kullanıcıları, hesaplarına beklenmedik ödemeler aldıklarını bildirdi. Bazı kullanıcılar birkaç dolardan az alırken, bazıları ise 1000 dolara varan ödemeler ile karşılaştı.

Google, yeni Pay özelliğini test ederken para gönderdi

Reddit ve Twitter’da paylaşım yapan müşteriler, Pay hesaplarına Google tarafından yanlış ödeme geldiğini bildirdi. Ödemelerin Google tarafından test edilen bir özellik kapsamında gönderildiği ortaya çıktı. Bu hata sonucunda bazı hesapları yüzlerce dolar aldığı dile getirildi.

Sosyal medyada yapılan açıklamalarda, bu ödemelerin “Google Pay havale deneyimi testinin” ödülü olduğu belirtildi. Kullanıcıların aktardıklarına göre Google, bu ödemeleri kendi ürün geliştiricilerine gönderecekti. Ancak yanlışlık sonucunda standart kullanıcılara da ulaştı.

Google Kamera’dan yeni sürüm! Gece Görüşü daha hızlı olacak

Google Kamera’dan yeni sürüm! Gece Görüşü daha hızlı olacak

Google Kamera 8.8 güncellemesinin kullanıma sunulmasıyla birlikte daha hızlı Gece Görüşü özelliği geliyor. İşte detaylar!

Google, yanlış ödemelerin ardından kullanıcılarına sorunu açıklayan bir e-posta gönderdi. Şirket ayrıca e-postayı göndermeden önce bazı kullanıcılarından ödemeleri iptal etmeyi başardığını söyledi. Pay hesaplarına gönderilen parayı nakde çeviren kullanıcılardan ise para iadesi alınmayacağı aktarıldı.

Pay hesaplarına gönderilen yanlış ödemeler ilginç olsa da, bir şirketin başına ilk kez gelmiyor. Daha önce Burger King, müşterilerine vermedikleri siparişlerin makbuzların gönderdi ve bunun işleme hatasından kaynaklandığını söyledi.

Yapay zeka destekli otomatik sistemler daha yaygın hale geldikçe, şirketler ve kullanıcılar arasında daha fazla hatalar ortaya çıkabilir. Ancak Google ve Burger King gibi şirketler sorunları hızla ele aldı ve kullanıcılar için durumu düzeltti.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.