enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Yağmurlu
22°C
KKTC
22°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Toyota hibrit inadını kırdı! 10 yeni elektrikli otomobil geliyor

Toyota hibrit inadını kırdı! 10 yeni elektrikli otomobil geliyor
08.04.2023 03:36
A+
A-

Toyota, son üç yıldır araç satışları ile birlikte dünyanın en büyük otomobil şirketi konumunda. Geçtiğimiz yıl 10,5 milyon otomobil satmayı başaran şirket, önümüzdeki senelerde de bu iddiasını devam ettirmek istiyor. Japon üretici, elektrikli otomobillerin günden güne arttığı günümüzde ise kendisini yenilemek zorunda.

Toyota elektrikli otomobillerin menzilini iki katına çıkaracak

Toyota, bundan yaklaşık 20 yıl önce Prius modelini tanıtarak hibrit otomobillere adeta öncülük etti. Hibrit otomobiller konusunda sektöre öncülük eden marka, tamamen elektrikli araçlara geçiş konusunda ise şimdiye kadar aynı kararlılığı gösteremedi. Ancak Japon üretici elektrikli otomobillere bakış açısını değiştiriyor.

Japon otomobil üreticisinde değişim en tepeden başladı. Şirketin kurucusu olan Kiichiro Toyoda’nın torunu olan ve Toyota’nın CEO’luğunu üstlenen Akio Toyoda geçtiğimiz günlerde ‘değişimi devam ettirmek’ adına görevini bırakacağını açıklamıştı. Akio Toyoda’nın yerine gelen Koji Sato ile birlikte, Toyota’nın elektrikli otomobillere geçiş süreci de başlamış oldu.

Togg’dan ucuz Tesla Model 2 geliyor!

Togg’dan ucuz Tesla Model 2 geliyor!

Bugün Asya’da ortaya çıkan sızıntılara göre, uygun fiyatlı Tesla Model 2 için üretim süreci önümüzdeki dönemde başlayacak. İşte detaylar…

Koji Sato’nun 1 Nisan itibarıyla görevi devralmasının ardından Toyota’da elektrikli otomobil çalışmaları hızlandı. Toyota, düzenlediği bir basın toplantısı ile 2026 yılına kadar 10 yeni elektrikli otomobili piyasaya süreceklerini açıkladı.

Şirketin baş teknoloji sorumlusu Hiroki Nakajima, Toyota’nın 2026 yılına kadar yılda 1,5 milyon elektrikli otomobil üretmeyi hedeflediğini ve şirketin elektrikli çalışan araçlara odaklanmak için özel bir birim kuracağını da sözlerine ekledi.

Toyota, elektrikli otomobil üretimi için gaza basarken yeni bir platformun da sinyallerini veriyor. Elektrikli otomobil konusunda da iddialı olmak isteyen üretici, daha verimli bataryalar ile menzilleri iki katına çıkaracaklarını iddia etti. Japan marka diğer yandan hibrit ve hidrojen yakıt hücreli gün ünitesine sahip araçlardan da vazgeçmiş değil. Şirket bu araçların gelişimine de devam edileceğini açıkladı.

Toyota’nın elektrikli ürün gamında şu anda Subaru ile birlikte geliştirilen bZ4X bulunuyor. İlerleyen günlerde ise Japon otomobil üreticisinin elektrikli modellerinde önemli bir artış yaşanacak gibi görünüyor. Peki siz tanıtılacak yeni elektrikli Toyota modelleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hidrojen ile çalışan Toyota Mirai ile Londra’da gezdik!

YouTube video

SDNShiftdelete.net
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.