enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Netflix artık en çok izlenen platform değil! İşte tahtın yeni sahibi

Netflix artık en çok izlenen platform değil! İşte tahtın yeni sahibi
17.04.2023 14:55
A+
A-

Dijital içerik platformu denildiği zaman akıllara gelen ilk isim Netflix oluyor. Çevrim içi film ve dizi izleme biçiminde devrim yaratan platform, yıllardır yarattığı platformda hakim bir konumdaydı. Zamanla farklı platformların ortaya çıkması sonucunda farklı şirketlerle yarışa girdi. Son çıkan bulgular göre Netflix artık en çok izlenen platform konumunda yer almıyor.

Amazon Prime Video, Netflix’in liderliğini aldı

İlk çıktığında Netflix, uzun bir süre akış pazarında tek oyuncu olarak yer alıyordu. Ancak son on yılda farklı platformların ortaya çıkmasıyla birlikte manzara değişti. Amazon, Disney+, HBO ve Apple TV gibi platformların akış pazarına girmesi sonucunda önemli bir rekabet oluştu.

Netflix artık en çok izlenen platform değil! İşte tahtın yeni sahibi

Şirket, uzun zamandır en çok izlenen platform olarak liderlik koltuğunda oturuyordu. Ancak 2023’ün ortalarına geldiğimiz şu günlerde ortaya çıkan bulgular bu durumun değiştiğini gösterdi. Böylece liderlik koltuğunda yer alan isim artık Netflix değil.

Netflix’e para ödemek istemeyenler buraya!

Netflix’e para ödemek istemeyenler buraya!

Dijital içerik platformlarına para ödemek istemeyen kişiler için ücretsiz Netflix alternatifi olabilecek siteleri paylaşıyoruz.

Akış ölçülerini takip eden şirket JustWatch, tüm akış platformları için ana üs hizmeti veren ABD pazarına odaklandı. Şirketin ortaya çıkardığı bulgular mevcut dinamikleri göz önüne seriyor. Verilere göre Amazon Prime Video, yüzde 21’lik dilimle pazar liderliğine sahip. Amazon Prime Video’nun peşinden ise yüzde 20’lik dilimle Netflix’in geldiğini geriyoruz. Sonrasında ise Disney+ yüzde 15 pay ile üçüncü sırada yer alıyor.

Ortaya çıkan bu istatistikler sadece ABD ile ilgili olsa da genel sonuçları göz ardı etmek mümkün değil. Yaklaşık on yıldır taht sahibi olan Netflix’in yerini artık Amazon Prime Video aldı. Meydana gelen bu değişiklik ise kendini büyük rakiplerle çevrili bulan Netflix için önemli bir sorun teşkil ediyor.

Netflix artık en çok izlenen platform değil! İşte tahtın yeni sahibi

Abone sayılarındaki düşüş, şirketin yapımlarının kalitesinde oluşan düşüşle aynı döneme denk geliyor. Ayrıca Netflix, birkaç istisna dışında güçlü lisanslardan da yoksun kaldı. Tüm bu sorunlara rağmen The Witcher, Stranger Things ve Bridgerton gibi seriler şirketin önemli içerikleri olarak hizmet vermeyi sürdürüyor.

Peki, siz Netflix en çok izlenen platform olmama durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bunun nedeni ne? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.