enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3668
EURO
34,7014
ALTIN
2.393,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

iPhone kullanıcıları dikkat! Telefonunuzu ömür boyu kullanamayabilirsiniz

iPhone kullanıcıları dikkat! Telefonunuzu ömür boyu kullanamayabilirsiniz
21.04.2023 05:56
A+
A-

Akıllı telefon kullanıcıları her zaman cihazlarının daha iyi güvenliğe sahip olmalarını ister. Bunun için de telefonlarda pek çok güvenlik özelliği yer alır. Ancak bazı güvenlik özellikleri, korsanlara yardımcı oluyor olabilir. Bugün çıkan haberlere göre bir iPhone güvenlik özelliği, telefonunuzu sonsuza kadar kullanılmaz hale getirebiliyor. İşte detaylar!

Dolandırıcılar, iPhone kullanıcılarının cihazlarına erişimini engelliyor

Ortaya çıkan son raporlar, bilgisayar korsanlarının çalınan iPhone’lara erişimini kolaylaştıran bir iPhone özelliği olduğunu gösterdi. Yakın zamanda yayınlanmış olan bir rapor, iPhone’daki kurtarma anahtarı özelliğinin dolandırıcılar tarafından kullanıldığını ortaya koydu. Yani dolandırıcılar, iPhone kullanıcılarının cihazlarına erişmesini engellemek için bu özelliği kullanıyor.

iPhone kullanıcıları dikkat! Bu özellikle telefonunuzu ömür boyu kullanamayabilirsiniz

Söz konusu durumu bir iPhone sahibi olan Greg Frasca yaşadı. Frasca, açıklamasında ekim ayından bu yana cihazına nasıl erişemediğini anlattı. Greg Frasca’nın ekim ayında iPhone 14 Pro’su çalındı ve hırsızlar Greg’in Apple Kimliği parolasını onun parolasıyla değiştirdi. Ancak kurtarma anahtarını etkinleştirerek Greg’in iPhone’una erişememesini sağladılar.

Yıllardır Android’de olan kamera özelliği iPhone 15 Pro Max’e geliyor!

Yıllardır Android’de olan kamera özelliği iPhone 15 Pro Max’e geliyor!

Apple’ın eylül ayında tanıtacağı iPhone 15 Pro Max hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre model, periskop kamera ile gelecek.

Apple, kurtarma anahtarı özelliğini 2020 yılında ekledi. Bu özellik etkinken, kullanıcının Apple kimliğinin şifresini her değiştirişinde rastgele oluşturulmuş 28 haneli kurtarma anahtarı oluşturması gerekiyor. Ancak yaşanan son olaylar iPhone’un çalınması durumunda büyük bis sorun yaşanacağını gösteriyor.

Apple ise söz konusu sorunu farkında. Bunun için de şirket bir açıklama yaptı. “Bu deneyimi yaşayan insanlara sempati duyuyoruz ve ne kadar nadir olursa olsun kullanıcılarımıza yönelik tüm saldırıları çok ciddiye alıyoruz. Kullanıcılarımızın hesaplarını ve verilerini korumak için her gün çalışıyoruz ve bunun gibi ortaya çıkan tehditlere karşı her zaman ek korumaları araştırıyoruz.”

iPhone kullanıcıları dikkat! Bu özellikle telefonunuzu ömür boyu kullanamayabilirsiniz

Tüm bunların dışında bilinmesi gereken bir nokta var. Kurtarma anahtarı oluşturduktan sonra kullanıcılar, hesap kurtarma yoluyla Apple hesaplarına tekrar giriş yapamaz. Ayrıca Apple, kurtarma anahtarınızı kaybederseniz hesabınıza kalıcı olarak erişimin engellenebileceğini kabul ediyor.

Peki, siz bu iPhone güvenlik özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.