enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3373
EURO
34,7963
ALTIN
2.389,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Tiguan’a elveda: Çinli Volkswagen Tayron geliyor!

Tiguan’a elveda: Çinli Volkswagen Tayron geliyor!
26.04.2023 23:15
A+
A-

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Avrupa için sevilen Tiguan modelini satıştan kaldırıyor. Yapılan açıklamaya göre Tiguan’ın yerine Çinli FAW-VW ortaklığında üretilen Tayron satılacak. Temel olarak birbirine benzeyen modellerle ilgili detaylar haberimizde…

Çinli Volkswagen Tayron Avrupa’ya geliyor!

Çinli otomobil üreticisi FAW, Çin’in şu anda en büyük 3. otomobil üreticisi konumunda. Genel olarak hafif ve ağır vasıta üretimi yapan FAW binek otomobil alanında da Hong Qi’yi üretti. Ayrıca firma Volkswagen, Toyota ve General Motors ile üretim ortaklığına sahip. Yani bu markaların Çin’e özel modellerini FAW grubu üretiyor.

Volkswagen Tayron

Volkswagen ile üretim ortaklığını devam ettiren marka Tiguan’ın Çin versiyonu diyebileceğimiz Volkswagen Tayron’u üretiyor. Tayron Çin’de Avrupa’daki Tiguan gibi SUV aile otomobili konsepti ile müşteriler ile buluşuyor. Avrupa’ya geleceği bildirilen modelin bu pazardaki SUV seven ailelere hitap edeceği belirtildi.

Togg T10X’in ilk kazası ardından Bakan Varank’tan yedek parça açıklaması geldi!

Togg T10X’in ilk kazası ardından Bakan Varank’tan yedek parça açıklaması geldi!

Togg T10X’in ilk kazasını yapması ardından Bakan Varank aracın yedek parça ve servis noktaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar…

Volkswagen’in bu kararıysa basına sızdırıldı. Bunun ardından marka içinden bazı isimler kısıtlıda olsa bilgi paylaşımı yaptı. Modelin Avrupa’ya Tiguan’ın uzun mesafe aks versiyonlu Allspace modelinin yerini alacağı belirtildi. Yani Tayron; Tiguan’ın üzerinde, Touraeg’in altında bir konumda yer alacak. Geniş aileler tercih edecek gibi görülüyor. VAG grubu ailesinden en yakın rakibi ise Skoda Kodiaq modeli olacak.

Avrupa’ya Çinden gelmeyebilir!

Yeni Tayron ile ilgili bir diğer iddia ise modelin Almanya’da üretilecek olması. Yani Çin’de üretimi yapılan Tayron’lar Çin pazarına sunulurken Almanya’da üretilecek olanlarsa Avrupa pazarında satılacak. Aracın üretiminin Volkswagen ile özdeşleşmiş Wolfsburg’da yapılması bekleniyor. Konuyla alakalı resmi bir açıklama hala gelmedi. İlerleyen günlerde netleşecektir.

Volkswagen Tayron

Volkswagen CEO’su Thomas Schäfer ise Tayron’un Avrupa pazarı için planlanan son içten yanmalı Volkswagen modeli olacağını belirtti. Modelin 2024 yılında bahsi geçen bölgede piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Volkswagen Tayron Türkiye fiyatları ne olacak?

Konuyla ilgili kesin bir bilgi yok. Sadece fiyatlarla ilgili bir tahmin yapmak mümkün. Aracın aynı ailedeki rakibi Skoda Kodiaq Türkiye pazarında satışta olan bir model. Tayron’un fiyatının Kodiaq ile yakın olması muhtemel. İşte Skoda Kodiaq fiyatları:

Škoda Kodiaq Elite 1.5 TSI ACT 150 PS DSG ₺1.299.900
Škoda Kodiaq Premium 1.5 TSI ACT 150 PS DSG ₺1.394.900
Škoda Kodiaq Prestige 1.5 TSI ACT 150 PS DSG ₺1.634.900
Škoda Kodiaq Sportline 1.5 TSI ACT 150 PS DSG ₺1.669.900
Škoda Kodiaq L&K Crystal 1.5 TSI ACT 150 PS DSG ₺1.829.900
Škoda Kodiaq Sportline 2.0 TDI SCR 200 PS DSG 4×4 ₺2.499.400
Škoda Kodiaq L&K Crystal 2.0 TDI SCR 200 PS DSG 4×4 ₺2.649.400
Škoda Kodiaq RS 2.0 TSI 245 PS DSG 4×4 ₺2.759.400

Peki siz neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.