enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Hissedarlar şokta: Samsung’un karı yüzde 95 düştü!

Hissedarlar şokta: Samsung’un karı yüzde 95 düştü!
27.04.2023 12:29
A+
A-

Geçtiğimiz yıla kadar Türkiye’de kullanılan her 2 telefondan 1’ini ürettiğini söyleyen Samsung, 2023 yılının ilk çeyreğini hissedarlarını üzecek bir tabloyla kapattı. Üstelik Kore wonu dolar ve diğer para birimleri karşısında değerlendiği için, işletme karını aşan bir zarar ortaya çıktı.

Samsung, 2023 ilk çeyrekte 47.6 milyar dolar kazandı: Net kar yüzde 95 düşerek 478 milyon dolara geriledi!

Samsung tarafından yapılan açıklamada genel tüketici harcamalarının belirsiz küresel makroekonomik ortamda yavaşlaması nedeniyle önceki çeyreğe göre yüzde 10 düşüşle 63,75 trilyon KRW konsolide gelir sağlandığı söylendi. Aynı zamanda işletme karıda bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 95 düşerek 14.12 trilyon wondan 0,64 trilyon wona geriledi.

DX (Cihaz Deneyimi) Bölümü’ndeki kar artarken, DS (Cihaz Çözümleri) Bölümü talep düşüklüğüyle karşı karşıya kaldı. DS Bölümü’nün karı ise müşterilerin taleplerindeki zayıflık ve Foundry işinde kullanım oranlarındaki düşüş nedeniyle önceki çeyreğe göre düştü.

Samsung Galaxy cihazları Play Store’a veda mı ediyor?

Samsung Galaxy cihazları Play Store’a veda mı ediyor?

Samsung, Google Play Store rakibi bir uygulama mağazasını araştırmaya başladı. Bu konuda Hintli şirketler ile birlikte çalışıyor.

Samsung Display Corporation (SDC), mobil panel işinde piyasa daralması nedeniyle çeyreklik olarak düşüş kaydederken, büyük panel işi bu zararı hafifletti. Fakat DX Bölümü, Galaxy S23 serisi ve premium TV’ye odaklanarak güçlü satışlarla sonuçlandı artıya geçmeyi başardı.

Ek olarak, kore wonunun dolar, euro ve diğer büyük para birimlerine karşı güçlenmesi, şirket genelinde işletme karına yaklaşık 0.7 trilyon kore wonu olumsuz etki yarattı. Tabii bu durum çoğunlukla bileşen bölümünde meydana geldi.

İkinci çeyrekte, pazarın kademeli olarak toparlanması ve küresel talebin canlanması beklentileri doğrultusunda DS Bölümü, DDR5 ve LPDDR5x başta olmak üzere yüksek kapasiteli sunucu ve mobil ürünlere odaklanacak. Ayrıca 2 nm üretim sürecini hayata geçirerek teknolojide liderliği sürdürmeyi hedefliyor.

SDC’nin de mobil panel işinin de üst düzey pazarda liderliğini sürdürmesi, büyük panel işinin premium pazarda daha da genişlemesi ve karlılığı artırması bekleniyor. Ek olarak Galaxy A serisi akıllı telefonların ve yeni TV modellerinin satışını artırarak düşüşün engellenmesi planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.