enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Toyota CEO’sundan otomobilseverleri heyecanlandıran açıklama!

Toyota CEO’sundan otomobilseverleri heyecanlandıran açıklama!
01.05.2023 21:51
A+
A-

Toyota çok önemli bir değişim sürecinden geçiyor. Şirketin kurucusu olan Kiichiro Toyoda’nın torunu olan ve Toyota’nın CEO’luğunu üstlenen Akio Toyoda’nın görevi bırakması ile Koji Sato markanın yeni CEO görevine getirildi. Koji Sato ile birlikte Japon üreticinin elektrikli otomobillere geçiş süreci de başlamış oldu. Ancak Sato yaptığı bir açıklama ile spor otomobil sevenleri de unutmadıklarını belirtti.

Gazoo Racing logolu Toyota sayısı artacak

Koji Sato’nun gelmesi ile birlikte Toyota elektrikli otomobillere geçiş sürecini hızlandırıyor. 2020’li yıllarında ortasından itibaren 10 yeni elektrikli otomobil sunmaya hazırlanan şirket, böylece değişen pazara da daha iyi uyum sağlayacak. Elektrikli otomobillere geçişini hızlandıran şirket performanslı araçlarını ise rafa kaldırmıyor.

Bilindiği gibi Toyota, GR Yaris ve GR Corolla ile ateşli hatchback pazarına güçlü bir giriş yaptı. Özellikle Yaris GR ile tüm dikkatleri üzerine çeken şirketin yeni CEO’su Gazoo Racing versiyonlarına devam edeceklerini açıkladı.

Toyota hibrit inadını kırdı! 10 yeni elektrikli otomobil geliyor

Toyota hibrit inadını kırdı! 10 yeni elektrikli otomobil geliyor

Toyota, daha verimli bataryalar ile elektrikli otomobillerin menzilini iki katına çıkaracaklarını iddia etti.

Genişleyecek GR ürün gamı hakkında şimdiden yorum yapmak ise oldukça zor. Ancak Toyota şu anda GR Yaris, GR Corolla, GR86 ve GR Supra modellerine sahip. İlerleyen dönemde ise Toyota’nın diğer segmentler için de birer Gazoo Racing versiyonu çıkarması bekleniyor. Bu modellerden bir tanesi ise GR logolu bir pick-up olabilir.

Diğer bir ihtimal olarak ise Japon üreticinin ikonik MR2 modeli gösteriliyor. Arkadan motorlu tam bir keyif makinesi MR2’nin geri dönmesi birçok otomobilseveri mutlu edecektir. Ancak henüz bu konuda maalesef resmi bir açıklama bulunmuyor.

Gazoo Racing logolu bir SUV model ise kulağa en yakın seçenek olarak geliyor. Mevcut pazar koşullarında SUV modellerinde popülaritesini de düşündüğümüzde, performanslı bir SUV model, Toyota’nın satışlarına katıkıda bulunabilir. Yeni CEO ile birlikte elektrikli otomobillere de kucak açan Toyota’dan elektrik motorlu bir GR modeli görmemiz de mümkün.

Toyota’nın yeni Gazoo Racing versiyonlarını henüz bilmiyoruz. Ancak mevcut modellerin performansını düşünmek bile heyecanlanmamıza yetiyor. Peki siz Toyota modellerinin Gazoo Racing versiyonları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.