enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4097
EURO
34,6077
ALTIN
2.380,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
25°C
KKTC
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C

Dev şirketin sırları ortaya çıktı! Onlarca ekran görüntüsü sızdırıldı

Dev şirketin sırları ortaya çıktı! Onlarca ekran görüntüsü sızdırıldı
03.05.2023 06:32
A+
A-

Mart 2023’ün sonlarında Western Digital’in (WD) sistemlerine sızan ve hassas verileri çalan bilgisayar korsanları çeşitli ekran görüntülerini yayınladı. Bilgisayar korsanları WD’nin şirket içi e-postalarını ve diğer şirket iletişimlerinin görsellerini paylaştı.

Western Digital’in başı bilgisayar korsanları ile dertte

WD’nin şirket içerisindeki e-postaları, belgeleri ve video konferansları ortaya koyan toplam 29 ekran görüntüsü bilgisayar korsanları tarafından ortaya çıkarılmış durumda. Korsanlar, bu görüntüler ile birlikte Western Digital’in sorunları çözme konusundaki yetersizliğine vurgu yapıyor.

WD ise bilgisayar korsanlarının sistemlerine nasıl girdiklerini araştırmaya devam ediyor. Şirket, ihlalin üstesinden gelmek için bulut hizmetlerini iki haftalığına kapatmak zorunda kaldı. BU durum ise My Cloud, My Cloud Home, My Cloud Home Duo, My Cloud OS 5, SanDisk ibi ve SanDisk Ixpand Wireless Charger kullanıcılarını sinirlendirmiş durumda.

APK yüklemek suç mu? Yasal sorumlulukları neler?

APK yüklemek suç mu? Yasal sorumlulukları neler?

Android kullananların sıklıkla karşılaştığı terimlerden birisi de APK. Peki APK yüklemek suç mu? Yasal sorumlulukları neler?

Bu yılın marrt ayı sonlarında, adı açıklanmayan tehdit gruplarının Western Digital’in sistemlerini ihlal etiklerini ve 10 TB hassas veri çaldıkları ortaya çıktı. Herhangi bir grup ile bağlantıları ortaya konamayan bu grup WD’dn önemli oranda bir fidye talep etmişti. WD’yi tehdit eden grup, fidyenin ödenmemesi durumunda bilgileri internete yayacaklarını belirten bir mesaj da yayınladı.

Bilgisayar korsanları, WD’nin kod imzalama anahtarlarına sahip dosyaları, listelenmemiş telefon numaralarını ve dahili verilerin ekran görüntülerini gösteren çalıntı bilgi parçacıklarının elinde olduğunu belirtiyor. Western Digital’in bu konuda ne yapacağı ise merak konusu.

Son dönemde birçok büyük şirket bilgisayar korsanlarının hedefi hâline gelmiş durumda. Kullanıcıların hassas bilgileri de son gelişmeler ile birlikte tehlikeye düşüyor. Peki siz Western Digital ve hassas bilgilerin ortaya çıkması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.