enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4679
EURO
34,7442
ALTIN
2.438,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Steam, can sıkıcı soruna el attı! İşte yenilikler

Steam, can sıkıcı soruna el attı! İşte yenilikler
09.05.2023 07:25
A+
A-

Dünyanın en büyük dijital oyun platformu Steam, yayınladığı güncellemelerle kullanıcı deneyimlerini daha da arttırmayı hedefliyor. Valve, birçok kullanıcının rahatsız olduğu bir duruma el attı ve dijital oyun mağazasının arama alt yapısına bazı yenilikler getirdi.

Steam arama kutusu, artık tavsiyeler sunacak

Steam, herhangi bir arama gerçekleşirken sadece hedeflenen aramayı gösteriyor, sonrasında benzer oyunları tavsiye ediyordu. Artık Steam arama kutusu, tavsiyelere odaklanıyor. Bundan böyle istenilen oyunu yazarken benzer içerikte tavsiyeler sunacak.

Steam arama kutusu

Tavsiyelerin politikası da belli oldu. Bir oyun ismi yazarken bu oyuna benzer etiketler, geliştiriciler ve seriler tavsiye edilecek. Ek olarak tür ve katalog araması da yazılabilecek. “Savaş oyunları, FPS” gibi etiketler yazılabildiği gibi “ücretsiz oyunlar” şeklinde aramalar da yapılabilecek.

Ek olarak yanlış yazılan oyun isimleri de otomatik düzeltilerek önerilere getiriliyor. Örnek vermek gerekirse “Forza Horizon” oyununu yazarken yanlışlıkla “Farza horzon” gibi bir kelime girdiniz. Mağaza en yakın eşleşmeye giderek sizi doğru oyuna yönlendiriyor.

Steam Deck’in pabucu dama atıldı: Asus ROG Ally fiyatı ortaya çıktı!

Steam Deck’in pabucu dama atıldı: Asus ROG Ally fiyatı ortaya çıktı!

Oyuncular için el bilgisayarı olarak karşımıza çıkan Asus ROG Ally fiyatı hakkında bugün bazı bilgiler ortaya çıktı.

Ayrıca Steam arama kutusu, sadece türleri ve kategorileri değil geliştiricileri de öneriyor. Yine örnek vermek gerekirse arama kutusuna “Activision” yazdığınızda karşınıza yayıncıya ait tüm oyunlar popülerlik sırasına göre çıkıyor. Son olarak güncelleme Steam mobil uygulaması, PC/Mac uygulaması ve internet sitesine sunuldu.

Steam arama kutusu

Öte yandan Steam, geçtiğimiz haftanın en popüler oyunlarını açıkladı. İşte liste;

Steam geçtiğimiz haftanın en çok satanları listesi şöyle

  1. Counter-Strike: Global Offensive
  2. Star Wars Jedi: Survivor
  3. Apex Legends
  4. Steam Deck
  5. MahjongSoul
  6. PUBG: BATTLEGROUNDS
  7. Call of Duty: Modern Warfare II
  8. War Thunder
  9. Warframe
  10. Age of Wonders 4
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.