enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2606
EURO
34,7542
ALTIN
2.447,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

OLED ekranlar MacBook’u kurtaramayacak: Satışlar düşüşte!

OLED ekranlar MacBook’u kurtaramayacak: Satışlar düşüşte!
10.05.2023 10:03
A+
A-

Mac ve iPad satışlarının gerilemesi, Apple’ın üretim ortaklarını tedirgin etti. Samsung Display ve LG Display’in milyarlarca dolarlık OLED ekran yatırımı, beklenen sonucu veremeyebilir. Şirketler, Apple’a çekincelerini bildirdi.

OLED ekranlı Macbook ve iPad satışları nasıl olacak?

Samsung Display ve LG Display, MacBook ve iPad’e OLED ekran üretmek için özel yatırım yapacaklarını duyurdu. Şirketler, bu hamle ile OLED panel pazarına hakim olmak istiyor. OLED ekranların 2024 yılında iPad’lere ve 2026 yılında ise MacBook’lara gelmesi bekleniyor.

Hem Samsung hem de LG, panel için özel tasarlanmış yeni üretim hatları inşa etmek istiyor. Samsung, sekizinci nesil cam tabakaları kullanmayı; LG ise altıncı nesil cam tabakalara geçiş yapmayı düşünüyor. Ancak yakın tarihli bir rapor, MacBook ve iPad satışlarının şirketleri endişelendirdiğini gösterdi.

Apple’ın kullanıcı memnuniyeti iPhone 14 ile düştü!

Apple’ın kullanıcı memnuniyeti iPhone 14 ile düştü!

Apple için iPhone 14 kullanıcı yorumları pekte iyi gözükmüyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

Ekran paneli üretim hattının oluşturulması en az bir yıl sürüyor. Bundan dolayı ekipmanların zamanında yerleştirilmesi çok önemli. Ancak iPad ve MacBook satışlarındaki düşüşler, Aple ortaklarını rahatsız etti. Ayrıca Apple’ın panel başına ödeyeceği fiyat ve satın alacağı miktar da belirsizliğini koruyor.

Mac satışlarında 2023’ün ikinci çeyreğinde bir hayli düştü. Apple’ın raporuna göre Mac satışları, geçtiğimiz yılki 10,4 milyar dolardan 7,2 milyar dolara geriledi. iPad satışları ise yıllık bazda 7,6 milyar dolardan 6,7 milyar dolara düştü.

OLED ekranların iPad ve MacBook fiyatlarını artırma ihtimalini göz önünde bulundurursak, satışların biraz daha düşeceğini bekleyebiliriz. Bu durum ise LG ve Samsung’un OLED konusundaki yatırımlarını boşa çıkarabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.