enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
EURO
ALTIN
2.032,18
KKTC
Açık
20°C
KKTC
20°C
Açık
Cumartesi Açık
19°C
Pazar Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
Salı Açık
18°C

KTÖS Genel Sekreteri Maviş Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nda basın açıklaması yaptı

18.05.2023 13:46
A+
A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) okul öncesi eğitim kurumlarında greve gitti.

Sendika yetkilileri ayrıca Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nda basın açıklaması yaptı.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, Milli Eğitim BakanıÇavuşoğlu’nun okul binalarının güvenliğiyle ilgili hiçbir adım atmadığını ve eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmediğini savunarak, son günlerde ortaya çıkan özel okullar nedeniyle gündem değiştirmek için Öğretmenler Yasası Değişiklik Tasarısı’nınMeclis gündemine taşındığını ileri sürdü.

Maviş, Bakanın özel okullardan devlet okullarına geçiş yapacağı bir dönemde, suni gündem yaratarak, öğretmenleri sokağa döktüğünü ifade ederek, bakanın kamu okullarında sorun varmış algısı yaratmaya veözel okullardan dönüşün önüne geçmeye çalıştığını savundu.

BRT

“Öğretmenin ve halkın gerçek gündemi nitelikli kamusal eğitimdir’ diyen Maviş, bu bağlamda KTÖS’ün her gün gerçek bir eğitim gündemini dile getireceğin ifade etti.

Maviş, sendikanın, okul öncesi eğitimin genel sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili Okul Öncesi Öğretmenlerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesi isimli çalışma yaptığını, okul öncesi eğitimde tespitlerde bulunularak, alternatif çözüm önerilerini paylaştığınıda söyledi.

Sendika Yürütme Kurulu üyeleri Mebruke Diren ve Hamide Avcıbaşıise hazırlanan yazıyı okudu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.