enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4253
EURO
34,5794
ALTIN
2.386,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
24°C
KKTC
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Cebinizdeki iPhone’u üreten Apple fabrikası satışa çıktı!

Cebinizdeki iPhone’u üreten Apple fabrikası satışa çıktı!
23.05.2023 07:38
A+
A-

Apple’ın en önemli tedarik ortaklarından biri olan Wistron, çeşitli fabrikalarını kapattığını duyurdu. Hindistan’daki operasyonlarını yeniden şekillendiren üretici, iPhone fabrikalarını satışa çıkardı. Artık Vietnam ve Meksika gibi ülkelerdeki donanım üretimlerine odaklanacak.

iPhone üretici Wistron, fabrikalarını kapatıyor

Hindistan’dan gelen bilgilere göre Wistron, ülkedeki operasyonlarının önemli bir kısmından çekildi. Başta iPhone SE olmak üzere birçok modelin üretiminde rol alan şirket, Hindistan’da beklediği düzeyde kâr elde etmeyi başaramadı.

Bu konuda Apple’ın tutumu bilinmiyor. Ancak Foxconn ve Pegatron gibi küresel üreticilere kıyasla daha küçük yapıda olan şirket, Apple ile yüksek marjlı ürünler için pazarlık yapmakta zorlandı. iPhone SE üreten Wistron, Hindistan’daki rakiplerini yenmeyi başaramadı.

iPhone’da ChatGPT kullananlar dikkat: Ciddi gizlilik sorunları var!

iPhone’da ChatGPT kullananlar dikkat: Ciddi gizlilik sorunları var!

iPhone telefonlarında ChatGPT kullananlar dikkat! Gizlilik sözleşmesinde ucu açık bir madde var. İşte detaylar…

Wistron, Hindistan’daki bir iPhone üretim tesisini Tata Group’a satmaya hazırlanıyor. Anlaşmanın bir parçası olarak Tata Group, Hindistan’da üretilecek iPhone 15 modellerinin montajında “deneme üreticisi” olacak. Apple’ın testlerini geçmeyi başarırsa ana üreticilerden biri olacak.

Wistron’un ayrıca Hindistan ve Çin arasındaki operasyonları yönetmekte zorlandığı bildirildi. Bazı çalışanlar, Çinli şirket ile Hintli işgücü arasındaki kültürel kopukluğun ve yönetim sorunlarının altını çizdi. Rapora göre Hintli çalışanların endişeleri ve önerileri göz ardı edildi.

Şirket, yeni yatırımlarını ise Vietnam ve Meksika gibi ülkelerdeki temel donanım parçalarına yapacak. Bu ürünler arasında modem, kulaklık, mouse, dizüstü bilgisayar parçaları yer alacak.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.