enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Yağmurlu
22°C
KKTC
22°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ile 65. Kare Satranç ve Kültür Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ile 65. Kare Satranç ve Kültür Derneği  arasında işbirliği protokolü imzalandı
15.06.2023 07:16
A+
A-

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) ile 65. Kare Satranç ve Kültür Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Güçlü bir yayıncılık anlayışına sahip olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 60. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 65. Kare Satranç ve Kültür Derneği ile işbirliği protokolü imzaladı. Bu anlamlı işbirliği, satranç sporunun ülkemizde gelişimini desteklemeyi ve toplumun farklı kesimlerine ulaşmayı hedefliyor.

Yapılan protokolle Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 60. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında büyükler, kadınlar, yıldızlar ve küçükler olmak üzere dört kategoriden oluşan satranç turnuvası düzenlenecek.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, işbirliği protokolünün satrancın adada yaygınlaşmasına ve satranç kültürünün daha da güçlenmesine büyük katkı sağlayacağını, satrancın toplumun her kesimine ulaşmasında ve geleceğin genç satranç ustalarının yetişmesinde önemli bir adım olacağına inandığını söyledi.

Özkurt, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti ve böylesine güzel bir amaca 65. Kare Kültür ve Satranç Derneği ile birlikte katkı koymaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, kendilerinin de BRT olarak toplumu satranç konusunda bilgilendirme adına çeşitli kamu spotlarıyla destek verecekleri söyledi.

65. Kare Satranç ve Kültür Derneği Başkanı Arsoy Azak da yaptığı konuşmada, satrancın kültürel ve sportif faydalarına vurgu yaparak, satrancın önemini toplumun her kesimine aktarmayı hedeflediklerini belirtti.

Bu amaç doğrultusunda karşılaştıkları en büyük engelin sürekli iletişim eksikliği olduğunu vurgulayan Azak, toplumun farklı kesimlerinde satrancın faydaları ve bu sporun sağladığı imkanlar hakkında yeterli farkındalığın bulunmadığını ifade ederek, bilinç eksikliğini aşmak ve satrancı daha geniş kitlelere ulaştırmak için medyanın büyük önem taşıdığının farkında olduklarını söyledi.

65. Kare Satranç ve Kültür Derneği olarak, bu mücadeleye ortak olabilecek en uygun kurumun Bayrak Radyo Televizyon Kurumu olduğuna inandıklarını ve BRT‘nin köklerindeki mücadele ruhunun kendi amaçları çerçevesinde, satrancın yaygınlaşması için gereken özveri ve kararlılığı simgelediğini belirten Azak, bu nedenle dernek olarak BRT ile böyle bir işbirliğine girmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.