enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C

Bakan açıkladı: 2. el otomobil fiyatı, sıfır fiyatını geçemeyecek!

Bakan açıkladı: 2. el otomobil fiyatı, sıfır fiyatını geçemeyecek!
21.06.2023 15:09
A+
A-

Otomotiv sektöründe son dönemde yaşanan çip krizi ve tedarik sıkıntısı ile birlikte ikinci elde stokçuluk ön plana çıkmıştı. Stokçuluğun artması ile birlikte ikinci el fiyatları tavan yapmış ve sıfır otomobilleri geride bırakmıştı. Son dönemde bu konuda önlem almaya çalışılırken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat çok önemli bir açıklama yaptı.

İkinci el araç fiyatları için yeni düzenleme

Otomobil sektörüne ilişkin düzenlemelere bir yenisi ekleniyor. Sıfır otomobillere gelen 6 ay 6 bin kilometre kuralının 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatılmasının ardından Ticaret Bakanı bir önemli kararı daha açıkladı. Buna göre internet ortamında satılan 2. el araç fiyatları sıfır araç fiyatını geçemeyecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ömer Bolat, internet ortamında satılan ikinci el araç fiyatlarının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini belirtti. Bu konuda 2. el otomobil siteleri ile görüştüklerini belirten Bolat, bu kararın etkisinin yakın zamanda kendisini göstereceğini açıkladı.

Otomobilde 6 ay ve 6 bin kilometre kuralı için yeni karar!

Otomobilde 6 ay ve 6 bin kilometre kuralı için yeni karar!

Şirketlerin ve galerilerin 6 ay ve 6 bin kilometre geçmeden sıfır aldıkları araçları satmasının önüne geçen kural için yeni karar alındı.

Fiyatların temmuz ve ağustos aylarında dengeleneceğini ifade eden Ömer Bolat, böylece ikinci el araçlarda yaşanan krizin de son bulacağına inanıyor. Bilindiği gibi son birkaç yıldır, artan tedarik sıkıntıları ile birlikte ikinci el araçların fiyatları fahiş seviyelere çıkmıştı. Bu konuda yapılan 6 bin kilometre ve 6 ay kuralı da maalesef fiyatların önüne geçilmesine engel olamamıştı.

Şirketlerin sıfır otomobilleri satın alarak, sonrasında daha yüksek fiyattan satış yapmasının önüne geçmek için uygulamaya alınan otomobillerde 6+6 yasası geçtiğimiz yılın eylül ayında yürürlüğe girmişti. Bugün itibarıyla süresi dolmak üzere olan düzenlemenin ise uzatılmasına karar verildi.

6+6 yasasının süresinin uzamasının ardından otomobil fiyatları için alınan bu yeni karar ile birlikte 2. el pazarında fiyatların düşmesi bekleniyor. Peki siz yeni düzenlemeler ve 2. el araç fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.