enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2630
EURO
35,0974
ALTIN
2.464,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Çentiksiz iPhone için geri sayım başladı!

Çentiksiz iPhone için geri sayım başladı!
22.06.2023 21:29
A+
A-

Apple, iPhone X modelleri ile birlikçte ekranlarında çentikli tasarıma geçiş yaptı. Uzun zamandır Mac modelleri dahil bu tasarımı benimseyen üreticinin çentik tasarımı artık simgeleşmiş durumda. iPhone 14 Pro modelleri ile bizlere farklı bir çentik tasarımı sunan Apple, yakın zamanda ise çentiklere veda etmeye hazırlanıyor.

Apple, çentiksiz ekran için patent aldı

Apple cihazlarında yer alan çentikler, kameranın yanı sıra Face ID ve ortam ışığı sensörlerine ev sahipliği yapıyor. Başta Face ID olmak üzere bu bölümde kullanılan teknolojiler Apple’ın şimdiye kadar çentiksiz bir tasarım kulllanmasının önüne geçti. Ancak Apple’ın Avrupa’da aldığı bir patent bu durumu tamamen değiştirecek gibi görünüyor.

Çentik içerisinde yer alan kamera ve sensörlerin yeterli ışık alması bu cihazların verimli bir şekilde çalışmasındaki en büyük faktör. Apple ise aldığı patent ile bu soruna çözüm getirdiğine inanıyor. Şirket, ekranlarına bu bileşenler için gerekli miktarda ışığın girmesine izin verecek saydam alanlar ekleyerek sorunu ortadan kaldırma niyetinde.

iOS 17’de mesaj göndermek artık çok daha kolay! İşte yeni özellik

iOS 17’de mesaj göndermek artık çok daha kolay! İşte yeni özellik

Apple, yeni güncellemesini test ediyor. iOS 17, Siri üzerinden mesaj gönderme özelliğinin deneyimini arttırıyor.

Apple, ekrana saydam alanlar ekleyerek gerekli tüm bileşenlerin ihtiyaç duydukları tüm ışığı alabileceğine ve ana ekranın altına gizlenebileceklerine inanıyor. Tabi ki bu durum bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor: Ekranda yer alacak saydam bölümler, genel görüntüyü bozmaz mı?

Şirketin aldığı patentte bu sorunun cevabı da mevcut. Apple bu saydam bölümlerin mümkün olduğunca küçük olacağını ve gözle görünmeyeceğini ifade ediyor. Milimetrenin 10 milyonda biri boyutlarda olacak deliklerin kullanım sırasında herhangi bir olumsuz etki yapmayacağı belirtiliyor.

Çentiksiz tasarımları daha önce diğer markalardan görmüş olsak da Apple bu konuda geride kalmış gibi görünüyordu. Bu patent ile birlikte ilerleyen dönemde çentiksiz iPhone ve MacBook modelleri görebileceğiz. Peki siz olası bir çentiksiz iPhone modelihakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.