enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Yağmurlu
20°C
KKTC
20°C
Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Artık masum değil: Alev silahlı robot köpek satışa çıktı!

Artık masum değil: Alev silahlı robot köpek satışa çıktı!
23.06.2023 01:34
A+
A-

Film endüstrisinde kullanılan alev püskürtücü araçlarıyla tanınan bir şirket, robot köpeği elden geçirdi. Alev silahı ile donatılan robot köpek, satışa çıkmadan endişe yarattı. Thermonator olarak adlandırılan robotun; tasarım, güvenlik ve etik konularında çeşitli sorunlara yol açabileceği bildirildi.

Thermonator ile 9 metre uzağa alev püskürtün

Throwflame tarafından geliştirilen alev silahlı robot köpek, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 9 metreye kadar alev püskürtebilen silah, artık robot ile taşınabilir olacak. Throwflame, Thermonator’ın “ilk alev makinesi kullanan robot köpek” olacağını dile getirdi.

Şirket tarafından paylaşılan ürün açıklamasına göre Thermonator, kullanıcının talep ettiği her yere ateş saçabiliyor. Bu durum, uzaktan kontrol edilebiliyor ve 9 metre uzaklığa kadar alev saçabiliyor olmasıyla tepki çekti.

Elon Musk’tan kafa karıştıran açıklama: Hepimiz yarı robotuz!

Elon Musk’tan kafa karıştıran açıklama: Hepimiz yarı robotuz!

Elon Musk, insanların cyborg olduğunu iddia etti. Makinelerin gelişimi, insanların dijital versiyonlarını yarattı.

Throwflame, ürünlerinin öncelikle eğlence amaçlı kullanılmak üzere tasarlandığını söyledi. Ancak Thermonator’ın herkese açık olarak sunulması, çeşitli riskleri de beraberinde getiriyor. Şirket, robot köpeği silah olarak pazarlamıyor. Ancak yanlış kullanımlarda tehlikeli olabileceğinin altını çiziyor.

Alev makinesi, belirli bir dereceye kadar otonom çalışan Unitree Go1 robodog’a yerleştirildi. Boston Dynamics’in Spot isimli robotunun kullanılmama nedeni açıklanmadı. Ancak Boston Dynamics, robotlarının silahlandırılmasına karşı olduğunu söylemişti. Ayrıca Spot’un 70 bin dolarlık fiyatına kıyasla Unitree Go1 sadece 3 bin dolar seviyesinde.

Throwflame, Thermonator için bekleme listesi başlattı ve yılın üçüncü çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. Fiyatlandırması ise henüz açıklanmadı.

Peki siz alev silahlı robot köpek hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.