enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
21°C
KKTC
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
27°C

KİÜ 8’nci mezuniyet töreni yapıldı

KİÜ 8’nci mezuniyet töreni yapıldı
23.06.2023 17:02
A+
A-

Kıbrıs İlim Üniversitesi (KİÜ) dün akşam düzenlediği mezuniyet töreni ile 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı kapanışını yaptı.

KİÜ mezuniyet töreni The House and The Garden’da yapıldı. 10’ncu kuruluş yılını kutlayan KİÜ, bu yıl 8’nci mezuniyet törenine ev sahipliği yaptı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre törene, Cumhuriyet Meclis Başkanı Zorlu Töre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, YÖDAK Başkanı Turgay Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Behçet Çelebi, Merkez İhale Komisyon Başkanı Halil Üresin ve TC Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan yanı sıra birçok üniversitenin akademik kadrosu, öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

-Büyükgönenç: “KİÜ yaşam boyu öğrenmeye odaklı bir üniversite”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan KİÜ Rektörü Prof. Dr. Lale Ayşegül Büyükgönenç, “Yaşam boyu öğrenme odaklı olan üniversitemiz mezunların hem birbiri ile hem de üniversiteleri ile iş birliğini ve dayanışmayı arttırmak, mezunların akademik ve mesleki gelişmelerine destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir” diyerek, mezunlara hayatlarında başarılar diledi.

-Arslanbaş: “Üniversitemiz eğitimde çıtayı en yükseğe taşımayı hedefliyor”

KİÜ Mütevelli Heyeti Başkanı ve KÜB Başkanı Dr. Selman Arslanbaş, 2022-2023 eğitim öğretim yılı, KİÜ için her açıdan “çok başarılı ve parlak bir yıl” olduğunu belirterek, “Üniversitemiz, bu yıl da eğitim, öğretim ve araştırma konularında KKTC’de çıtayı en yüksek seviyeye taşırken, fiziksel olarak da genişleme hamlesini sürdürmüştür. Önümüzdeki akademik yılda ana kampüs binamız ve yeni kampüs alanlarımız da hizmete girmiş olacaktır” dedi.

-Avcı: “Diplomalarınız yeni bir hayatın anahtarıdır”

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı, konuşmasında “hiçbir şeyin bittiğini düşünmeyin her zaman size yeni bir adım için yer vardır. Bugün alacağınız diploma yeni bir hayatın anahtarıdır. Gelişen global dünyada hayat en iyi olmayı gerektiriyor. Üniversitenizden aldığınız eğitimle buna hiç şüphe yok. Her şeyi bilebilecek bir eğitim aldınız” diyerek, öğrenmenin hiçbir zaman son bulmayacağını belirtti ve mezun gençlere “öğrenmeyi öğrendiniz” diyerek bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. 

-Töre: “Öğrenmek hiçbir zaman bitmeyecek bir serüven”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ise, “insan öğrenmeye devam ediyor. Buradan mezun olmanız her şeyin bittiği anlamına gelmiyor” diyerek, gençlere “vatan sevgisini unutmayın” öğüdünde bulundu. Töre, “Türkiye’nin ve KKTC’nin dışında birçok ülkeden öğrenim gören öğrencilerimiz de kendi ülkelerine sahip çıkmayı öncelikli hale getirmelidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından KİÜ dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi. Üniversite birincisi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Bianca Salama Paco mezun öğrenciler adına teşekkür konuşmasını yaptı.

Tören, mezun öğrencilerin diplomalarını almasıyla devam etti. Diplomalarını alan mezunlar tören sonunda keplerini havaya fırlattı.

TAK/BRT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.