enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,5351
EURO
34,8843
ALTIN
2.441,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Terra (LUNA) kurucusu için tutuklama kararı!

Terra (LUNA) kurucusu için tutuklama kararı!
14.09.2022 16:44
A+
A-

Mayıs ayında çöküş yaşamasının ardından yeniden toparlanmaya çalışan LUNA‘da sular durulmuyor. Terraform Labs’ın kurucusu Do Kwon için, 40 milyar dolar değer kaybeden kripto ekosistemine yönelik soruşturmanın ardından tutuklama emri çıktı.

Do Kwon için tutuklama emri çıktı, LUNA yeniden düşüşe geçti

Mayıs ayındaki büyük çöküşün ardından yeniden toparlanmaya çalışan LUNA, gelen haberin ardından yaklaşık yüzde 50 oranında düştü. Kripto para, şu anda ise az da olsa toparlanmış durumda. Gelen haberlere göre, Güney Kore’de LUNA kurucusu Do Kwon dahil 6 kişi için tutuklanma kararı bulunuyor.


Binance CEO’su, LUNA’dan ne kadar zarar ettiğini açıkladı!

Binance CEO’su, LUNA’dan ne kadar zarar ettiğini açıkladı!

Binance CEO’su Changpeng Zhao, tarihi çöküş öncesinde ne kadar LUNA satın aldığını ve zararının boyutlarını açıkladı.

Ülkenin sermaye piyasası kurallarını ihlal ettiği yönünde çıkan kararın ardından LUNA kurucusu dahil, kripto ekosisteminde yetkili bulunan 6 kişinin daha kısa süre içerisinde tutuklanması bekleniyor. Kripto paralar ise ayı piyasasında olduğumuz şu günlerde, bu kötü haberden de kötü etkilenmiş gibi görünüyor.

LUNA, Mayıs ayında 40 milyar doların üzerinde değer kaybederek büyük bir çöküş yaşamıştı. LUNA’nın çöküşüne, 1 dolar değere sabit olması için tasarlanan TerraUSD (UST) neden oldu. UST, Tether ve USDC’nin aksine ABD doları rezervleriyle desteklenmiyor. Sabit kripto para, bunun yerine Terra blok zincirinin yerel kripto para birimi LUNA‘dan destek alıyordu.

LUNA üzerinden alım yapılarak UST, 1 dolara sabitleniyordu. Örnek vermek gerekirse; eğer UST 99 sente düşerse arbitraj tüccarları büyük miktarlarda UST alarak kripto paranın değerini yeniden 1 dolara çıkarıyordu.

Bu sistem 8 Mayıs tarihinde tek seferde 2 milyar dolarlık UST‘nin çıkarılması ve yüz milyonlarca dolarının satılması ile çöktü. UST, 98 sente düşerken, LUNA’yı UST’ye dönüştürme mekanızması buna ayak uyduramadı. Yaşanan dırumun ardından ise yatırımcıların sisteme olan güveni kayboldu.

Terraform Labs ise bu çöküşün ardından sabit bir token olmadan kripto sistemini yeniden tasarladılar. LUNA, şu anda 2.87 dolar civarından işlem görüyor. Peki siz LUNA ve kurucusu Do Kwon hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.