enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3660
EURO
34,8027
ALTIN
2.399,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
24°C
KKTC
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Google, banka hesabına sızan uygulamaları tespit etti!

Google, banka hesabına sızan uygulamaları tespit etti!
27.06.2023 14:44
A+
A-

Android uygulama mağazası Play Store’da işlerimizi kolaylaştıracak yüz binlerce uygulama olsa da, bunlar arasında kötü amaçlı olanlar da eksik olmuyor değil. Son olarak kullanıcıların bankacılık verilerini ele geçirmeye çalışan uygulamalar tespit edildi.

Bankacılık verilerini ele geçiren Android uygulamalar!

Yazılım şirketi ThreatFabric’e göre sözünü ettiğimiz uygulamalar, “Anatsa” adında Truva atı içeriyor. Bu virüs; ABD, İngiltere, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkede 600 büyük finans uygulamasını hedef alıyor ve kullanıcıların bankacılık verilerini ele geçirmeye çalışıyor.

Bankacılık verilerini ele geçiren Android uygulamalar!

Kaynağa göre bu virüs, bankacılık uygulamasından kullanıcının kimlik, kredi kartı, bakiye ve ödeme bilgilerini çalmayı ve cihaz kontrolünü ele geçirerek bir takım işlemler yapmaya çalışıyor. Örneğin sizin adınıza başka bir hesaba para göndermek gibi. Tabii haliyle bu işlem kullanıcının cihazından yapıldığı için dolandırıcılık olduğu anlaşılmıyor. Elbette siz fark edene kadar.

193 Android uygulamasında kredi kartı bilgileri çalan kötü amaçlı yazılım tespit edildi

193 Android uygulamasında kredi kartı bilgileri çalan kötü amaçlı yazılım tespit edildi

Bir siber güvenlik şirketi, kötü amaçlı SpinOk yazılımını içeren zararlı Android uygulamalarını paylaştı. İşte ayrıntılar…

Yazılım şirketine göre söz konusu Truva atı içeren uygulamalar, Play Store’a amacı gerçekten işleri kolaylaştırmak isteyen bir uygulamalarmış gibi yükleniyor. Daha sonrasında telefona yüklendiğinde, dışarıdan yazılım indiriyor. Bu yazılım da tahmin edebileceğiniz üzere, virüs.

Kullanıcının bankacılık verilerini çalan ve Anatsa adında truva atı içeren Android uygulamalarının adları şunlar;

Uygulama Adı Paket Adı
PDF Reader – Edit & View PDF lsstudio.pdfreader.powerfultool.allinonepdf.goodpdftools
PDF Reader & Editor com.proderstarler.pdfsignature
PDF Reader & Editor moh.filemanagerrespdf
All Document Reader & Editor com.mikijaki.documents.pdfreader.xlsx.csv.ppt.docs
All Document Reader and Viewer com.muchlensoka.pdfcreator

Bir Google sözcüsü, yukarıda verdiğimiz kötü amaçlı uygulamaların Play Store’dan kaldırıldığını ve geliştiricilerin de yasaklandığını açıkladı. Üstelik Google Play Protect’in de bu uygulamaları Android cihazlardan otomatik olarak kaldırdığını ifade etti. Ancak kaldırılmadığını söyleyen kullanıcılar da yok değil.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.