enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3891
EURO
34,5551
ALTIN
2.384,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
25°C
KKTC
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Google’a büyük ceza: Yaptırımlar ikiye katlandı!

Google’a büyük ceza: Yaptırımlar ikiye katlandı!
27.06.2023 22:49
A+
A-

ABD’li teknoloji devi Google, kısa bir süre önce Rus hükumetinin uyguladığı ceza ile gündeme gelmişti. Milyonlarca dolarlık bu ceza, mahkemelerce alınan karar neticesinde yeniden şekillendirilerek ikiye katlandı. İşte detaylar

Google, borçlarını ödemedi!

Rus mahkemeleri, Google’ın piyasadaki konumunu kötüye kullandığı gerekçisiyle şirkete yüklü miktarda bir para cezası uygulamıştı. Uygulanan cezayı kabul etmeyen teknoloji devi, ödemesi gereken tutarı ödeme periyotu süresince ödememişti. Bu durumun üzerine mahkemeler tekrardan harekete geçerek Google’ı toplamda 4 milyar rublelik (47 milyon dolar) bir para cezasıyla karşı karşıya bıraktı.

Google

2022 yılının başında uygulanan 2 milyar dolarlık ceza, Rusya devlet kurumları tarafından finanse edilen videoların dünya genelinde engellendiği gerekçesiyle kararlaştırılmıştı. Google’a her ne kadar devlet ve politikacılar tarafından baskı uygulanıyor olsa da diğer sosyal medya platformları gibi engelleme kararlarına çarptırılmamıştı.

Google, ChatGPT’den iki kat güçlü yapay zeka geliştirdi!

Google, ChatGPT’den iki kat güçlü yapay zeka geliştirdi!

Google DeepMind CEO’su Gemini hakkında konuştu. ChatGPT’yi geçeceğini belirten CEO, sürpriz özellikler sunacaklarını söyledi.

Cezanın iki katına çıkarılması kararına itiraz eden teknoloji devinin itirazları karşılıksız kaldı. Resmi kuruluşlar, şirkete uygulanan 2 milyar rublelik cezanın ödenmemiş olması sebebiyle cezanın iki katına çıkarılması kararının açıkladı. Ayrıca yeni tutarın, 60 iş günü içerisinde devlet hesabına aktarılması gerektiği vurgulandı. Google’ın bu sefer nasıl bir adım atacağı, merakla beklenen detaylar arasında.

Peki, sizler bu konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsunuz? Sizce uygulanan ceza, bu sefer karşılık bulabilecek mi? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.