enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3436
EURO
34,8296
ALTIN
2.387,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Hafif Yağmurlu
23°C
KKTC
23°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Yurt dışından yarı fiyatına iPhone almak? – Merak edilen her şey!

Yurt dışından yarı fiyatına iPhone almak? – Merak edilen her şey!
05.07.2023 18:45
A+
A-

Apple‘ın son dönemde ülkemizde uyguladığı birbiri ardına zam kararları, maalesef iPhone başta olmak üzere birçok ürünün satın alınmasını imkansız hale getirdi. Bugün bir iPhone 14 Pro Max satın almak istediğimizde 65 bin 999 TL’lik bir başlangıç fiyat etiketiyle karşılaşıyoruz. Biraz daha yüksek depolama sunan varyantına baktığımızda ise bu fiyatlar 85 bin 999 TL seviyelerine kadar çıkıyor. Durum böyle olunca kullanıcılar yurt dışı seçeneğini değerlendirmeye başlıyorlar. Peki yurt dışından iPhone almak mantıklı mı? En ucuz iPhone’lar hangi ülkelerde? Son videomuzda merak edilen her şeyi anlattık!

Yurt dışından iPhone almak – En ucuz iPhone’lar hangi ülkelerde

SDNShiftdelete.net

Döviz kurundaki artış nedeniyle Apple ürünlerine son 2 ayda dört kez zam geldi. Bu gelişmenin ardından yeni bir iPhone almak isteyen kullanıcılar yurt dışı opsiyonunu devreye sokarak en ucuz iPhone’un satıldığı ülkeleri araştırmaya başladı. Ülkemizle yurt dışı arasında fiyat konusunda önemli bir fark olsa da böyle bir adım atmadan önce dikkat edilmesi gereken kritik konular olduğunu belirtelim.

Apple zamları başladı: iCloud’a yüzde 100 zam!

Apple zamları başladı: iCloud’a yüzde 100 zam!

Türkiye’de son olaylardan sonra tüm ürünlere kesin bir zam bekleniyordu. Domino taşları yıkılmaya başladı. iCloud fiyatlarına zam geldi!

Yurt dışından almış olduğunuz herhangi bir iPhone’u ülkemizde kullanabilmek için pasaport kayıt işlemi yapmanız gerekiyor. 2023 yılı itibariyle pasaport kayıt ücreti ise 6 bin 91 TL. Bunun yanı sıra garanti konusu da oldukça önemli. Zira farklı ülkelerden satın aldığınız iPhone’larda bir yıl uluslararası garanti bulunuyor. Ülkemizdeki garanti süresi ise tam olarak iki yıl.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken belki de en önemli detay, pasaport kayıt ücretinin ardından sunulan zorunlu kullanım süresi. Konuyu biraz daha açacak olursak, iPhone’u satın aldıktan ve pasaporta kayıt işlemini tamamladıktan sonra üç yıl boyunca kullanmanız gerekiyor. Yani herhangi bir elden çıkarma durumu bu süre tamamlanmadan gerçekleştirilemiyor.

Tüm detayları dikkate aldıktan sonra sırada en ucuz iPhone’un hangi ülkede olduğunu öğrenmek var. Günümüz itibariyle en ucuz iPhone ABD’de satılıyor. Örneğin bir iPhone 14 Pro Max satın almak istediğinizde başlangıç fiyatı olarak 1.099 dolarlık bir ödeme yapmanız gerekiyor. Bu, güncel kurla hesaplandığında 28 bin 683 TL’ye denk geliyor. Bunun üzerine 6 bin 91 TL’lik pasaport kayıt ücretini eklediğinizde 34 bin 774 TL’ye tekabul ediyor. Pro Max modelinin ülkemizdeki başlangıç fiyatı ise 65 bin 999 TL. Yani yurt dışından bu modeli satın aldığınızda 31 bin 225 TL daha az ödemiş oluyorsunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.