enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4088
EURO
34,8461
ALTIN
2.433,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Parçalı Bulutlu
26°C
KKTC
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Bunları keşfetmelisiniz: iOS 17 ile birlikte gelen en iyi 4 AirDrop özelliği!

Bunları keşfetmelisiniz: iOS 17 ile birlikte gelen en iyi 4 AirDrop özelliği!
12.07.2023 12:34
A+
A-

Bundan tam 10 güncelleme öncesine gidelim. Yani iOS 7’ye! Tabi bu yanında 10 yıl kadar geriye gitmemizi de gerektirdi çünkü takvimlerimiz 2013 yılını gösteriyor. Sadede gelirsek bundan tam 10 yıl önce kullanıcılara sunulan AirDrop özelliği bu yıl iOS 17 ile birlikte yeni özellikler kazanıyor. Bizde sizler için iOS 17 ile birlikte gelecek en iyi 4 AirDrop özelliğini listeledik. İşte detaylar…

iOS 17 ile birlikte gelen en iyi 4 AirDrop özelliği!

1- İsim bırakma/Name Drop!

NameDrop, Apple’ın ‌iOS 17‌ tanıtımındaki yeni AirDrop özelliklerinden biri. Bu özellik sayesinde yeni birinin numarasını almak veya numaranızı onlara vermek için karşıdaki kişiye kısa mesaj göndermek yerine, iletişim bilgilerini değiş tokuş etmek için ‌iPhone’ları yan yana tutarak anında iletişim bilgilerini almanıza ve vermenize olanak tanır. Bir nevi kişisel kartvizit gibi diyebiliriz.

airdrop

2- iPhone’lar yan yana değilken bile kullanılabilen mesafesiz AirDrop!

AirDrop’un şu andaki çalışma şekli, herhangi bir aktarımın tamamlanması için diğer kişinin cihazının yakınında durmanızı gerektirir. AirDrop’un menzilinden çıkmanız halinde aktarım başarısız olur ve içerik paylaşılmaz. Bu, özellikle video içeriği gibi çok sayıda büyük dosya gönderip alırken sinir bozucu olabilir çünkü uzun süre cihazları yan yana tutmanız anlamına geliyor.

Buna karşılık, “iOS 17″de AirDrop menzilinden çıkarsanız, birisiyle paylaşmaya çalıştığınız içerik internet üzerinden güvenli ve tam kalitede gönderilmeye devam eder. Tek gereksinim, hem sizin hem de alıcınızın iCloud’da oturum açmış olmasıdır.

iPhone 14 Pro Max almak yerine ne alınabilir? Tekneden otomobile tüm liste!

iPhone 14 Pro Max almak yerine ne alınabilir? Tekneden otomobile tüm liste!

Bu gece gelen son zamlar sonrasında iPhone 14 50 bin, iPhone 14 Pro Max 90 bin TL fiyat etiketine yaklaştı! Peki iPhone 14 yerine ne alınabilir?

3- AirDrop üzerinden SharePlay

SharePlay aracılığıyla paylaşılan bir etkinliği başlatmak için iki iPhone’u birbirine yakın tutmak da kullanılabilir. Bu, ikinizin birlikte müzik dinlemesine veya bir film izlemesine olanak tanır. Ayrıca, yeni SharePlay API’si sayesinde üçüncü taraf geliştiriciler, uygulamalarının hareketi desteklemesini sağlayarak, ayrı cihazlarınızı kullanırken birlikte aynı oyuna girmenize veya aynı akışı izlemenize olanak tanır. Kısacası uzaktan ilişkiniz bile varsa iPhone sayesinde yakındasınız.

4- Açık görüntülerin artık bulanık halde gösterilmesi

iOS, siz aktif olarak kabul etmeyi seçmediğiniz sürece herhangi birinin cihazınızdan fotoğraf veya belge paylaşmasına izin vermez. Bununla birlikte, AirDrop ile ilgili uzun süredir devam eden bir sorun, gerçekten görmek isteseniz de istemeseniz de, önerilen paylaşılan içeriğin bir önizlemesini cihazınızın ekranında göstermesidir. Yani karşı tarafın size yolladığı şeyi direkt olarak görmeniz.

Bu durum özelliğin iyiye kullanıldığı durumlarda sorun değil ancak kötü niyetli insanlar özellikle toplu alanlarda AirDrop ile orada olan herkese virüslü veya pornografi içeren görseller paylaşmaya çalışıyor. Cihazlarınız bu tarz olaylara karşı korumalıydı ancak görmek istemeyeceğiniz içerikler direkt karşınıza çıkıyordu. iOS 17 bu sorunu çözüme kavuşturdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.