enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2094
EURO
34,8105
ALTIN
2.427,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
22°C
KKTC
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Apple, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında zirveden düştü!

Apple, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında zirveden düştü!
28.07.2023 09:11
A+
A-

Küresel teknoloji market analiz şirket Canalys, Çin için ikinci çeyrek akıllı telefon sevkiyatları raporunu yayınladı. Rakamlara göre teslimatlar yüzde 5 gerileyerek 67,4 milyondan 64,3 milyon adede kadar geriledi. Çeyrek boyunca Apple ve Vivo, ilk çeyrekte eline aldıkları sıralamaları değiştirdiler. Vivo en üst sırayı alırken, Apple üçüncü sıraya geriledi. Böylece Apple zirveden düştü.

Apple nasıl zirveden düştü?

Vivo, çeyreğin başlarında Vivo X Flip ve Vivo X Fold 2 modellerini piyasaya sürmesinden yararlandı. Bu sayede üç ay boyunca, anakara Çin’de tam 11,4 milyon adet sevk gerçekleştirdi. BBK Electronics çatısı altındaki iki şirket olan Oppo ve Vivo, çeyrekte pazarın yüzde 18’ine sahipti. Şirket, Vivo için ikinci çeyrekte yüzde 14 daha az telefon sevk ederken, Oppo’nun sevkiyatları yıldan yıla yalnızca yüzde 4 düştü.

Apple, toplam sevkiyatları yüzde 5 artarak 10,4 milyon adede çıkmasına rağmen ikinci çeyrekte en üst sıradan üçüncü sıraya geriledi. Çin’deki akıllı telefon pastasından yüzde 16 pay alan Apple, Vivo ve Oppo’nun hemen ardında yerini aldı. Apple, Üçüncü sıraya gerilemesine rağmen ilk beş içinde çeyrek için sevkiyatlarda yıllık artış gösteren tek şirket oldu.

Dördüncü sırada, yüzde 21 ile sevkiyatlarda yıllık en büyük düşüşü yaşadığı için eski Huawei alt birimi Honor yer alıyor. 10.3 milyon akıllı telefon teslimatıyla Honor, Apple’ın yüzde 16’lık pazar payına denk gelmesine rağmen hemen arkasında yer alıyor. Beşinci sırada ise Çin’de ikinci çeyrek sevkiyatlarında yıldan yıla yüzde 19’luk düşüşün ardından Xiaomi yer aldı. Teslim ettiği toplam adet 8,6 milyon adet ile yüzde 13 pazar payına sahip oldu.

Apple’dan beklentileri karşılamayan MacBook Air 15 için kritik karar!

Apple’dan beklentileri karşılamayan MacBook Air 15 için kritik karar!

15 inç MacBook Air modeli için belirlenen hedefler tutmadı. Cihazın satış rakamlarının düşük olmasının ardından kritik bir karar alındı.

Çin, halen dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olmaya devam ediyor. Çin’i takip eden ülkeler ise sırasıyla Hindistan ve ABD. Canalys Analisti Toby Zhu, kısmen giriş seviyesi telefonlarda artan sübvansiyonlar (devletin kişi ya da kurumlara yardımı) nedeniyle pazarın yılın ikinci yarısında toparlanmasını bekliyor. Satıcıların, önemli ürünleri piyasaya sürmeye hazırlanarak ikinci yarıdaki toparlanmadan yararlanmaya hazırlıklı olmaları gerektiğini söylüyor.

Peki siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz. Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.