enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2531
EURO
34,8116
ALTIN
2.424,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Parçalı Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

Hepsini toplasan bir Chrome etmez: En popüler tarayıcılar belli oldu!

Hepsini toplasan bir Chrome etmez: En popüler tarayıcılar belli oldu!
16.08.2023 04:08
A+
A-

Son yıllarda web tarayıcıları arasındaki rekabet önemli seviyede arttı. Bu rekabeti, yapay zeka destekli özellikler oldukça hızlandırdı. Tabii haliyle bu da en popüler tarayıcılar sıralamasında büyük değişiklikler yaratmayı başardı.

Son olarak teknoloji alanı ile ilgili veriler toplayan Statcounter, Temmuz 2023 itibariyle bilgisayar platformunda en popüler web tarayıcılarını sıraladı. Hem Türkiye hem de dünya geneli için paylaşılan listede Chrome, oldukça öne çıktı.

İşte en popüler web tarayıcıları!

Paylaşılan verilere göre web tarayıcıları arasından Chrome, dünya genelinde yüzde 63.33 oranında bir kullanım oranına sahip. Bu oran, hemen ardından onu takip eden Apple‘a ait Safari‘de ise yüzde 13.13 seviyesinde.

İşte en popüler web tarayıcıları!

Sıralamanın üçüncü sırasında ise demin sözünü ettiğimiz yapay zeka destekli özellikler konusunda önemli yenilikler ile adından söz ettiren Microsoft Edge yer aldı. Bu tarayıcı ise yüzde 10.76 oranında kullanıma sahip.

ChatGPT görse kıskanır: Google Chrome’a yapay zeka dopingi!

ChatGPT görse kıskanır: Google Chrome’a yapay zeka dopingi!

Google Chrome yapay zeka ile sayfaları özetlemeye başlayacak. Böylece uzun haberleri veya makaleleri okumak zorunda kalmayacaksınız.

İşte dünya genelinde en popüler web tarayıcıları;

Sıra Tarayıcı Kullanım Oranı
1 Chrome Yüzde 63.33
2 Safari Yüzde 13.13
3 Edge Yüzde 10.76
4 Firefox Yüzde 5.96
5 Opera Yüzde 4.48
Diğer Yüzde 2.34

Ülkemiz için paylaşılan verilere de bakalım. Türkiye’de bilgisayarlarda kullanılan en popüler web tarayıcısının yüzde 75.6 kullanım oranı ile Chrome olduğunu görüyoruz. İkinci sırada ise yüzde 8.72 seviyesinde kullanıma sahip Edge yer alıyor.

İşte Türkiye’deki en popüler web tarayıcıları;

Sıra Tarayıcı Kullanım Oranı
1 Chrome Yüzde 75.6
2 Edge Yüzde 8.72
3 Opera Yüzde 5.97
4 Yandex Browser Yüzde 2.99
5 Safari Yüzde 2.81
Diğer Yüzde 3.92

Türkiye ile dünya geneli verilerini karşılaştırdığımızda, Yandex Browser’ı diğer ülkelere kıyasla daha yaygın şekilde kullandığımızı söyleyebiliriz. Zira dünya sıralamasında ilk 5’e giremeyen tarayıcı, Türkiye’de 4. sırada.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Hangi web tarayıcısını kullanıyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.