enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Yağmurlu
22°C
KKTC
22°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

iPhone 16 Pro için iki büyük iddia!

iPhone 16 Pro için iki büyük iddia!
16.08.2023 16:19
A+
A-

Apple, eylül ayında düzenleyeceği etkinlik ile iPhone 15 serisini gözler önüne serecek. Yeni nesil iPhone modellerinin tanıtımına 1 aydan daha kısa bir süre kalmışken, iPhone 16 konusunda iddialar başlamış durumda. Son gelen bilgiler iPhone 16 Pro hakkında iki önemli özelliği ortaya koyuyor.

iPhone 16 Pro, ultra geniş açılı kamerası ile göz dolduracak

Ünlü Apple analisti Jeff Pu, iPhone 16 Pro hakkında iki önemli bilgi paylaştı. Buna göre önümüzdeki yıl tanıtılacak Pro modeli, 48 Megapiksel çözünürlüğe sahip ultra geniş açı kameraya ve Wi-Fi 7 desteğine sahip olacak. Bu iddialar doğru ise hem bağlantı hem de kamera anlamında 2024 yılında tanıtılacak olan iPhone modelinin önemli bir sıçrayış yapacağını söyleyebiliriz.

Kameradan başlamak gerekirse, iPhone modelleri uzun zamandır 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip geniş ultra geniş açı kameraları kullanıyorlar. iPhone 14 Pro modelinde gördüğümüz bu kamera, çok yüksek ihtimalle iPhone 15 Pro’da da yerini alacak. Ancak iPhone 16 Pro ile işler değişecek gibi görünüyor.

iPhone 16 sızıntıları gelmeye başladı: Son teknoloji sensörlerle donatılacak!

iPhone 16 sızıntıları gelmeye başladı: Son teknoloji sensörlerle donatılacak!

Apple önümüzdeki yılların planlarını oluşturuyor. Gelen bilgilere göre iPhone 16 kamerası, son teknoloji ile donatılacak.

iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinde görev yapan 12 Megapiksel çözünürlüğe sahip ultra geniş açılı kamera hâli hazırda oldukça başarılı işler çıkarıyor. Ancak yenilenen ultra geniş açılı lens ile birlikte yeni nesil iPhone modellerinin düşük ışıkta da oldukça başarılı fotoğraflar çektiğini görebiliriz.

Yeni nesil iPhone modelleri hakkında çıkan bir diğer önemli iddia ise Wi-Fi 7 bağlantısı olarak karşımıza çıkıyor. 2,4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz aralıklarında hizmet verecek olan yeni sistem çok daha yüksek hız, daha düşük gecikme süresi ve daha güvenilir bağlantı sunacak.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, Wi-Fi 6’yı desteklerken, iPhone 15 Pro ve Pro Max’in ise Wi-Fi 6E bağlantısı sunması bekleniyor. Şirket daha Wi-Fi 6E’yi iPad Pro (12,9″ / 2022 ) ve MacBook Pro (14″ / 2023) modellerinde kullanmıştı. Önümüzdeki dönemde tanıtılacak olan Wi-Fi 7 için ise iPhone 16 Pro’yu beklemek gerekecek.

Birçok kişi iPhone 15’in tanıtılmasını dört gözle beklerken, iPhone 16 modellerinin özellikleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Peki siz yeni nesil iPhone modelleri ve olası özellikleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.