enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,3970
EURO
34,7929
ALTIN
2.434,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
26°C
KKTC
26°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

30 Ağustos Zafer Bayramı tören ve etkinliklerle kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı tören ve etkinliklerle kutlanacak
29.08.2023 10:19
A+
A-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin resmi ve ulusal bayramı tören ve etkinliklerle kutlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sabahattin Kılınç eşliğinde saat 08.45’ te yapacağı tebrik kabulü ile başlayacak.
Tebrik kabulü Ortaköy’’de Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Komutanlığı Gazinosu’nda yer alacak.
Lefkoşa Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni saat 09.30’da yapılacak.

Tören, çelenklerin anıta sunulması, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Bayrakların göndere çekilmesi, Anıt Özel Defteri’nin imzalanması ile tamamlanacak.
Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki Resmi Geçit töreni ise saat 10.00 da başlayacak. Tören, İstiklal Marşı ile Bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi, halkın bayramının kutlanması ile devam edecek.
Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına bir Subayın konuşması, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmasının ardından resmi geçitle tören sonlanacak.

Öte yandan, 30 Ağustos töreni dolayısıyla saat 07.00’den itibaren törenin sona ereceği saate kadar Lefkoşa’da, Alpet Petrol ışıkları kavşağı ile Gönyeli Çemberi arasında kalan yol trafik akışına kapatılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.