enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Avrupa Birliği’ne rest mi çekiyor? Apple, “Apps by Apple” sitesini oluşturdu!

Avrupa Birliği’ne rest mi çekiyor? Apple, “Apps by Apple” sitesini oluşturdu!
03.09.2023 13:11
A+
A-

Apple, kendi uygulamalarını tanıtmak amacıyla, Apple’ın iPhone, iPad, Apple Watch, Mac ve Apple TV gibi ürünleri için geliştirdiği uygulamalardan bahseden “Apps by Apple” başlıklı bir web sitesi oluşturdu. Apple’ın bu hamlesinin iyi bir nedeni var. AB’nin Dijital Pazarlar Yasası (DMA) sayesinde 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesindeki iPhone’lara dışarıdan uygulama yüklemeye izin verilecek.

Apps by Apple ne işe yarıyor?

Apple, yeni oluşturduğu site ile tüm kendi geliştirdiği uygulamaları bir arada tanıtmayı planlıyor. Bunun için karışıklık olmaması adına uygulamalar kategorilere ayırılmış. Apple’ın burada savunduğu tutum, iPhone’lara gelecek üçüncü taraf uygulama indirme olanağına karşılık kendi uygulamalarının sloganlarını kullanıcıların aklına kazımak ve “yüklediğin uygulamanın alternatifi zaten bizde var” mesajı vermek.

Apple, “Apps by Apple” sitesinde uygulamaları altı ana kategoriye ayırdı:

İletişim: “Bağlantıda kalmanızı sağlayacak uygulamalar.” Bu tür uygulamalar arasında Telefon, Mesajlar, FaceTime, Mail ve Kişiler yer alıyor.
Yaratıcılık: “Profesyoneller ve tutkulu yaratıcılar için araçlar.” Bu uygulamalara Fotoğraflar, Kamera, GarageBand, iMovie ve iPad için Final Cut Pro dahil oluyor.
Verimlilik: “Sanat eserinizi yaratmak için ihtiyacınız olan tek şey.” Bu kategorideki uygulamalar arasında Notlar, Anımsatıcılar, Takvim, Freeform ve Pages bulunuyor.

Apple etkinliğinde hangi cihazlar tanıtılacak? Hangileri ertelendi?

Apple etkinliğinde hangi cihazlar tanıtılacak? Hangileri ertelendi?

Apple, 12 Eylül’de yeni cihazlarını tanıtmak için bir etkinlik düzenleyecek. Peki hangi cihazlar tanıtılacak? İşte tam liste!

Keşif: “Dünyayı keşfedin ve içinde kolaylıkla gezinin.” Bu tür uygulamalarda Safari, Harita, Hava Durumu, Bul ve Cüzdan bulunuyor.
Eğlence ve Ev: “İzlemenin, okumanın, dinlemenin ve dinlenmenin harika yolları.” Bu kategorideki uygulamalar arasında Apple TV, Apple Music, Apple Arcade, Apple Music Classical ve Podcast’ler bulunuyor.
Sağlık ve Fitness: “Zihniniz ve bedeniniz için sağlıklı yaşam.” Bu tür uygulamalar arasında Apple Health, Fitness, Workout, Sleep ve Cycle Tracking yer alıyor.
Özellikler: “Dahili, kesintisiz ve kullanımı kolay.” Siri, iCloud, CarPlay, Süreklilik ve Aile Paylaşımı.

Apple, konu hakkında: “Apple’ın her uygulaması, verilerinizi korumaya yardımcı olacak ve bilgileriniz üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlayacak güçlü gizlilik özellikleriyle birlikte gelir.” “App Store’da size harika deneyimler sunan milyonlarca uygulama var ve bunların her biri Apple’ın gizlilik, güvenlik ve içerik standartlarını karşılıyor.”

Bu açıklamalardan da anlayabiliriz ki Apple, AB’nin aldığı üçüncü taraf uygulama yükleme kararına karşı ve bu uygulamaların yüklenmesini istemiyor. Bu yüzden de kendi uygulamalarını daha etkin bir şekilde tanıtmayı ve kullanıcıların App Store’dan uygulama indirmeye devam etmesini istiyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.