enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,2116
EURO
34,7630
ALTIN
2.424,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
23°C
KKTC
23°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
24°C

24 GB RAM ve 144 Hz ekran: iQOO 12 serisinin özellikleri ortaya çıktı!

24 GB RAM ve 144 Hz ekran: iQOO 12 serisinin özellikleri ortaya çıktı!
08.09.2023 10:39
A+
A-

Akıllı telefon sektöründeki rekabet sürüyor. Şirketler, rekabette bir adım öne geçebilmek için yoğun mesai harcarken, şüphesiz bu durum en çok ürün çeşitliliğinin artması nedeni ile kullanıcıların işine yarıyor. 2019’da Vivo’nun yan kuruluşu olarak faaliyetlerine başlayan, ancak günümüz itibariyle bağımsız olarak çalışmalarını sürdüren iQOO da bu şirketlerden biri. Şirket çok yakında iQOO 12 kullanıcıların beğenisine sunacak ve kısa bir süre önce modellerin teknik özellikleri belli oldu.

iQOO 12 kullanıcılara neler sunacak?

Digital Chat Station, yaklaşan iQOO 12 serisinin teknik özelliklerini gözler önüne serdi. Buna göre akıllı telefonlarda 2K çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızı sunan Samsung E7 AMOLED panel kullanılacak. Öte yandan serinin Pro modelinde OmniVision OV64B periskop sensörü yer alacak.

iQOO 12 serisinin metal bir yapıya sahip olduğu ve 200W hızlı şarjı desteklediğini belirtelim. Ek olarak her iki modelin de ultrasonik parmak izi tarayıcısı ve USB Type-C 3.x girişiyle donatılması bekleniyor. Pro’da 24 GB’a kadar LPDDR5x RAM  ve 1 TB’a kadar UFS 4.0 dahili depolama opsiyonları mevcut olacak. Şu an için standart modelin depolama ve bellek seçenekleri paylaşılmadı.

Kamera gibi telefonlar: Vivo X100 serisinin teknik özellikleri ortaya çıktı!

Kamera gibi telefonlar: Vivo X100 serisinin teknik özellikleri ortaya çıktı!

Vivo X100 serisinin teknik özellikleri sektörde sızıntıları ile bilinen Digital Chat Station tarafından sızdırıldı.

Akıllı telefonlara güç verecek işlemci Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 olacak. Qualcomm, yonga setinin lansman tarihini Ekim 2023 olarak belirlenmiş durumda. Yeni işlemci, şirketin her yıl düzenlenen Snapdragon Zirvesi’nde kendisini gösterecek. Hawaii’nin Maui kentinde gerçekleştirilmesi hedeflenen etinlik 24-26 Ekim tarihlerinde kapısını açacak.

Yeni işlemci tanıtım tarihinin yanı sıra performansıyla da şaşırtacak gibi görünüyor. Gelen bilgilere göre önemli bir performans yükseltmesi kazanacak olan işlemci 3.7GHz hıza sahip Cortex-X4 çekirdeğe ev sahipliği yapacak. İşlemcinin çekirdek mimarisinde de değişikliklerin olması bekleniyor.

Ekim ayında tanıtılması beklenen iQOO 12 serisi kutudan çıkar çıkmaz Android 14 tabanlı Origin OS 4.0 arayüzünü çalıştıracak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.