enflasyonemeklilikötvdövizkktckktc haberson dakikakıbrıs son dakikakktc gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC
Az Bulutlu
25°C
KKTC
25°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Girne’de çevre kirliliği sorununa çözüm üretmek amacıyla Temiz Girne Hareketi Projesi başlatıldı

Girne’de çevre kirliliği sorununa çözüm üretmek amacıyla Temiz Girne Hareketi Projesi başlatıldı
16.09.2023 15:12
A+
A-

Girne İyilik Gönüllüleri, kentte bireylerin yarattığı ve gittikçe artan çevre kirliliği sorununa çözüm üretmek amacıyla Temiz Girne Hareketi Projesini başlattığını duyurdu.

Girne İyilik Gönüllüleri’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Girne Kaymakamlığı, Girne Çevre Dairesi, Girne Polis Müdürlüğü ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin paydaş olarak yer aldığı ve destek verdiği proje, 27 Eylül Çarşamba günü saat 18.00’da Girne Oscar Resort Otel’de “Temiz Girne Çalıştayı” ile başlayacak.

İlgili tüm kurum, kuruluş, okul ve sivil toplum örgütlerinin davet edildiği çalıştayda, katılımcı kesimler çevre bilincini artırmak ve çevre kirliliğini önlemek konusunda öneri ve katkılarını sunacak.

Çalıştay, kayıtların yapılmasının ardından saat 18.30’da proje paydaşları sözcülerinin konuşmaları ile başlayacak. Kokteylin ardından çalıştay, çalışma gruplarının öneri ve katkılarının belirlenmesi ile devam edecek ve grupların raporlarını sunması ile tamamlanacak.

Açıklamada, çalıştayda elde edilecek verilerin pilot bölge olarak seçilen Girne’de uygulamaya konulacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Temiz Girne Hareketi’nin her yıl farklı bir çevre sorununun çözümünü amaçlayan projeler ile hareketin sürekliliğini sağlamayı ve diğer bölgelerdeki gönüllü hareketlerle tecrübelerini paylaşmayı amaçladığı da kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.